Haberler

Asya Borsaları Karışık

Güncelleme:

Asya borsalarında karışık bir seyir izlendi.

Asya borsalarında karışık bir seyir izlendi.

Japonya Merkez Bankası'ndan piyasaları destekleyecek açıklamalar, Avrupa Merkez Bankası'nın parasal genişlemeye yöneleceği beklentilerinin güçlenmesi ve Çin Merkez Bankası'nın faiz indirimine gitmesi gibi merkez bankalarının hamleleri küresel piyasalara paralel olarak Asya borsalarını destekledi.

ABD NEGATİF ETKİLEDİ

ABD'de dün açıklanan pozitif büyüme verilerine karşın tüketici güven endeksinin son 5 ayın en düşük seviyesine gerilemesi sonrasında yenin dolar karşısında güçlenmesi ve OPEC Zirvesi öncesinde düşen petrol fiyatları ise Japonya piyasalarına negatif yansıdı.

JAPONYA DÜŞÜŞLE BAŞLADI

Güne düşüşle başlayan Japonya'da Nikkei endeksi, kapanışa doğru kayıplarının bir kısmını telafi etse de günü yüzde 0,1 gerilemeyle 17.383,58 puandan tamamladı. Dolar/yen paritesi ise yüzde 0,3 değer kaybıyla 117,669 seviyelerinden işlem görüyor.

ÇİN YÜKSELDİ

Hafta başından bu yana güçlü görünümünü koruyan Çin'de Şanghay bileşik endeksi, bugün de yükselişine devam etti. Endeks, 3,5 yılın zirvesindeki hareketini sürdürürken, şu dakikalarda yüzde 1,4'lük artışla 2.604,35 puanda bulunuyor.

GÜNEY KORE TEMKİNLİ

Güney Kore'de Kospi endeksi günü yüzde 0,03 sınırlı artışla 1.980,84 puandan sonlandırdı.

HİNDİSTAN HAREKETLİ

Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,1 düşüşle 28.300,13 puanda seyrederken, dolar/rupi paritesi de yüzde 0,1 değer kazancıyla 61,895 seviyelerinden alıcı buluyor.

HONG KONG DALGALI

Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise yüzde 0,9 yükselişle 24.053,85 puanda dalgalanıyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Merkez Bankası Japonya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title