Haberler

Asya Borsaları Geriledi

Asya borsalarında haftanın son işlem gününde satış ağırlıklı bir seyir izlendi.

Çin'de bugün Markit tarafından açıklanan veriye göre, temmuz ayına ilişkin imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) 42,8 ile son 15 ayın en düşük seviyesine geriledi.

İmalat sanayide daralmaya işaret eden verinin ardından Şanghay bileşik endeksi düşüş kaydederken, hükümetin ekonomiyi desteklemek amacıyla yuan bandının her iki yönde genişletilmesi kararı alması pay piyasasına alış getirdi.

Çin'de Şanghay bileşik endeksi söz konusu karar ve verinin daha fazla teşvik beklentisi yaratması sonrasında yaklaşık 1 ayın en yüksek seviyesine yükselse de kapanışa doğru artan satışlarla bu seviyelerde tutunamadı. Endeks, şu dakikalarda yüzde 1,4 değer kaybıyla 4.068,09 puanda bulunuyor.

Japonya'da Nikkei endeksi art arda 3'üncü gününde de düşüş kaydederken, haftayı yüzde 0,7 gerilemeyle 20.544,53 puandan tamamladı. Dolar/yen paritesi de yatay seyirle 123,9 seviyelerinden işlem görüyor.

Güney Kore'de Kospi endeksi ise haftanın son işlem gününü yüzde 0,9 düşüşle 2.045,96 puandan sonlandırdı.

Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,3 azalışla 28.297,71 puanda, Hong Kong'da Hang Seng endeksi de yüzde 0,9 gerilemeyle 25.159,28 puanda seyrediyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title