Haberler

Asya Borsaları Çin Hariç Geriledi

Güncelleme:

Asya borsalarında, Japonya'nın zayıf makroekonomik verilerinin yanında, Ukrayna'da artan gerilimin etkisiyle haftanın son işlem gününde satış ağırlıklı bir seyir var.

Asya borsalarında, Japonya'da açıklanan zayıf makroekonomik verilerin yanında, Ukrayna'da artan gerilimin etkisiyle haftanın son işlem gününde satış ağırlıklı bir seyir izlendi. Hafta başından bu yana düşüş eğiliminde bulunan Çin'de Şanghay bileşik endeksi ise pozitif ayrıştı.

Japonya'da bugün açıklanan verilere göre, temmuz ayında çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 3,3 ile beklentilere paralel açıklanırken, işsizlik oranı ise yüzde 3,8'e çıktı. Aynı dönemde, ülkede sanayi üretimi ise yüzde 1,2'lik artış beklentilerine karşılık yüzde 0,2 yükseldi. Buna karşılık perakende satışlar ise nisan ayındaki tüketici vergisi artırımının ardından ilk kez yükseliş kaydederek, haziranda yüzde 0,5 arttı.

Açıklanan verilerin beklentileri karşılamamasının yanında, Ukrayna'da artan gerilimin yatırımcıların yene olan talebini artırmasıyla Nikkei endeksinde düşüşler yaşandı. Endeks, haftayı yüzde 0,2 gerilemeyle 15.424,59 puandan sonlandırdı. Hafta başından bu yana dolar karşısında güçlenen yende ise bugün sınırlı zayıflama gözlenirken, şu dakikalarda dolar/yen paritesi yüzde 0,05 değer kazancıyla 103,789 seviyelerinden işlem görüyor.

Çin'de halka arzların, piyasalarda daha önce yaşanan likidite sıkıntısını yeniden yaratabileceği endişelerini gündeme getirmesiyle bir süredir düşüşlerin gözlendiği Çin'de Şanghay bileşik endeksi, bugün gelen tepki alımlarıyla yükseldi. Endeks şu dakikalarda yüzde 0,5 kazançla 2.206,27 puanda seyrediyor.

Güney Kore'de Kospi endeksi de yüzde 0,4 düşüşle haftayı 2.068,54 puandan tamamladı.

Hong Kong'da Hang Seng endeksinde ise dünkü sert düşüşün ardından bugün sınırlı hareketler gözlenirken, şu dakikalarda yüzde 0,1 değer kaybıyla 24.716,45 puanda dalgalanıyor.

Hindistan borsasında ise tatil nedeniyle işlem yapılmıyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Japonya Ukrayna Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title