Haberler

Asus Zenfone 6 Fiyat ve Özellikler – İnceleme

2014 yılı adına Asus'tan bir sürprizle karşılaştık. Asus ZenFone 6, 6 inç ekran büyüklüğüyle geliyor.

2014 yılı adına Asus'tan bir sürprizle karşılaştık. Asus ZenFone 6, 6 inç ekran büyüklüğüyle geliyor. 199$ çıkış fiyatıyla kullanıcı dostu diyebileceğimiz telefonu ilk olarak CES 2014'te gördüğümüzü ve yeni Asus akıllı telefonu olduğunu sizlere söyleyebilirim. Tasarım olarak HTC'nin üst modellerini andırsa da telefonun arka kısmı pürüzsüz plastik ve ön kısmı da aynı yapıda geliyor. Ülkemiz içerisinde satışının yakın zamanda yapılacağını düşündüğümüz ürün ülkemizde tasarım yönüyle bir çok kullanıcıya erişecek gibi gözüküyor.

Telefonun ayrıca bütçe bakımından kardeşleri de mevcut durumda.  Telefonun içerisinde Asus'un yazılım ekibi tarafından özenle hazırlanmış bir arayüz mevcut bu arayüz sayesinde kullanım çok daha kolaylaşıyor.

Ekran özellikleri olarak IPS ekran ve 720×1280 ekran çözünürlüğünün yanı sıra 245 ppi yoğunluk bulunuyor. ZenFone 6 phablet grubuna giriyor. Ara yüzünde ZenUI ara yüzünü kullanıyor ve Android 4.3 Jelly Bean ile çalışıyor.

Asus kısa zaman içerisinde kullanıcılarına yeni Android sürümün güncellemesine söz veriyor. Android 4.4 KitKat'ın yakın zamanda geleceği bekleniyor.

İşlemci ve hafıza özelliklerine göz atacak olursak, ZenFone 6'da 2 GHz çift çekirdekli Intel Atom Z25980 işlemci bulunuyor. Intel çipsetlerinin eski modellerinin kullanılması bir nebze hayal kırıklığı oluşturuyor. 1 GB RAM ve 64 GB'a kadar artırılabilen mikro SD kart girişi bulunuyor.

Kamera LED flaşla çalışıyor ve otomatik odaklama sunuyor. Pixel Mate kamera yazılımının 13 mega piksel kameraya artıları olmuş durumda. 2 mega piksel ön kamera video konuşmaları için uygun ortam sağlıyor.

Asus'un bu telefonla beklentileri karşılayabildiğini söyleyemeyiz fakat 199$ fiyat da bir phablet için oldukça iyi bir anlaşma olabilir. Asus'un akıllı telefon alanında yeni olmasının da, cesur modeller yayınlamaması adına bir sebep olabileceğini söyleyebiliriz.

4 farklı renk olmak üzere siyah, beyaz, kırmızı ve sarı renkleriyle gelen telefona ayrıca bir çok aksesuar seçeneği de sunuluyor.

Kaynak: TeknoApsis.com / Teknoloji

Intel Teknoloji Haberler

500

Yorumlar (1)

Ömer Faruk:

Intel Asus için özel üretiyor o işlemciyi

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title