Haberler

ASUS'un, Tercihi Sandisk!

ASUS Yeni Eee Slate Tablet Bilgisayarları İçin Sandisk Modüler SSD'leri Tercih Etti!

ASUS Eee Slate EP121 Tablet Microsoft Windows 7 işletim sistemi ile SanDisk P4 SSD'nin kompakt boyutunu çalışma anında maksimum üretkenlik için bir araya getiriyor.

Flaş bellek kartlarında dünya lideri SanDisk (NASDAQ: SNDK) dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarlarından CES 2011'de ASUS'un yeni Eee Slate EP121 tablet bilgisayarlarında SSD olarak SanDisk'in 32 GB 1 ve 64 GB SanDisk P4 modüler solid state disklerini seçtiğini duyurdu.

SanDisk P4 SSD Asus'un tüm dünya tarafından merakla beklenen yeni tablet bilgisayarının ince tasarımı ve düşük güç tüketimine kusursuz bir uyum sağlıyor. Flaş bellek teknolojisini kullanan SSD'ler hareketli parçalarının olmaması sayesinde disk hatalarından kaynaklanan veri kaybını engelleyen bir dayanıklılık sunuyor. SSD donanımlı cihazlar hem daha sessiz hem de daha serin çalışıyor. Ayrıca SSD kullanımı geleneksel hard disklerinkilerden daha küçük biçimsel katsayılar sağladığı için cihazın daha küçük boyutlarda tasarlanabilmesine olanak veriyor.

Yeni ASUS Eee Slate EP121 tüketicilere hem üretken hem de keyifli bir deneyim yaşatmak için birçok özelliği bünyesinde barındıran çok yönlü bir tablet bilgisayar olarak öne çıkıyor:

• Microsoft Windows 7 home premium edition işletim sistemi ve Intel Core i5 işlemci ile EP121 medya yaratma için ideal. Çalışır durumdayken üretkenliği en yüksek seviyeye çıkaran düşük güç tüketimi ile yeni ASUS Eee Slate EP121 tablet bilgisayar bir dizüstü bilgisayarın gücünü ve bir tabletin esnekliğine sahip.

• 12 inç yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekrana, geniş görüntüleme açısına, ince bir tasarıma (312 x 207.2 x 16.95mm) ve 1,16 kilogramlık toplam ağırlığa sahip olan ASUS Eee Slate EP121 özellikle her yere taşıyabilecekleri gelişmiş bir bilişim cihazına ihtiyaç duyan çalışanlar için ideal.

• SanDisk P4 SSD hareketli parçalarının olmaması sayesinde tablet bilgisayarın 10 saatlik pil ömrüne katkıda bulunuyor. Bu da kullanıcıların Eee Slate EP121 tablet bilgisayarı yeniden şarj etmeye gerek duymadan tüm bir iş günü boyunca ya da denizaşırı uçuşlarda kullanmalarını sağlıyor.

SanDisk SSD Ürün Pazarlama Direktörü Doreet Oren yeni ASUS Eee slate tablet bilgisayarın SSD donanımı için SanDisk'i tercih etmesini şöyle değerlendiriyor: "ASUS Eee Slate tablet en son üretilen yüksek performanslı tablet bilgisayarların solid state disklerin avantajlarından yararlanmalarının net bir örneği. İnce ve taşınabilirliği yüksek tasarım, güçlü performans, uzun pil ömrü ve sıra dışı dayanıklılık SanDisk P4 SSD'nin hem karşıladığı hem de aştığı önemli gereksinimlerdir. PC OEM sektörüne SSD tasarlamayı ve sağlamayı sürdürmüş olmak SanDisk'in depolama birimleri üretme konusundaki uzmanlığını geliştiren bir etken oldu. Böylece SanDisk olarak, üreticilerin daha küçük, daha hafif ve daha hızlı tablet bilgisayarlar üretmesini sağladık."

ASUSTeK Computer Inc. Eee Slate EP121 Ürün Müdürü Zing Chen ise şunları söylüyor: "SanDisk P4 SSD geniş depolama kapasitesi ve küçük biçim katsayısıyla Eee Slate EP121 tablet bilgisayarların fazlasıyla işlevsel tasarımlarına ve taşınabilme kolaylığına katkı sağlıyor. Tüketiciler bundan böyle bir dizüstü bilgisayarın işlevselliğini çok yönlü tabletlerin sunduğu esneklikte yaşayabilir."

SanDisk P4 SSD endüstri standardı MSATA arayüzüne ve Mini PC biçim katsayısına sahip. Tüm bu özellikler ultra ince Eee Slate EP121 tablet bilgisayarı tamamlıyor. P4 SSD'ler artırılmış sistem tepkimesi ile tüketicilere daha da ileri bir performans sunuyor. P4 SSD kompakt boyutu (6 gramdan daha az ağırlıkta ve 30mm x 50,95mm x 3,4 mm ölçülerinde) ve düşük güç tüketimi (ortalama 0,18W2 ,3 )ile ASUS tablet'in biçim katsayısına ve uzatılmış pil ömrüne çok iyi uyum sağlıyor.

SanDisk P4 SSD için geliştirilen SanDisk AFM uygulaması cCache4 hızlandırma teknolojisini kullanıyor. Bu kısa süreli olmayan önbellek yazma teknolojisi cevap verme yeteneğini geliştirdiği gibi yürütme duraklamalarını da engelliyor. Ayrıca rasgele ve seri yazma performansını 4KB'den 600 IOPS5'ye taşıyor.

SanDisk P4 SSD'ler mSATA mini ve BGA iSSD de dahil olmak üzere çeşitli biçim katsayılarında tasarlandı. Sürücüler OEM'lerde 4GB ila 128GB arasında değişen kapasite seçenekleriyle bulunabiliyor. SanDisk'in P4 SSD'leri ile ilgili daha fazla bilgi için: www.sandisk.com\pssd.

Kaynak: Bültenler / Teknoloji

Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title