Haberler

Aşure, Seyidoğlu Kalitesiyle Sürüyor

Güncelleme:

Kutsal Kabul Edilen Pek Çok Olaya da Tanıklık Eden Ortak Bir Değer Olan Aşure Günü, En Güzel Paylaşım Vesilesi Olarak Da Önem Taşıyor.

Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu günü Aşure Günü olarak kabul ediliyor. Kutsal kabul edilen pek çok olaya da tanıklık eden ortak bir değer olan Aşure Günü, en güzel paylaşım vesilesi olarak da önem taşıyor. Aşure Günü evlerde aşure pişirilip, eşe dosta dağıtılması ise yüzyıllardır devam eden bir gelenek. Bolluğu, bereketi simgeleyen bir tatlı olan Aşure, Muharrem ayı boyunca Seyidoğlu kalitesi ve lezzetiyle sunuluyor.

Ana malzemesi buğday olan Aşure; nohut, fasulye, kayısı, kuru incir, kuru üzümle hazırlanıp, ceviz, Antep fıstığı, tarçın ve nar taneleriyle süslenerek muhteşem bir lezzete dönüşüyor. Seyidoğlu, pişirilmesi zahmetli olan ve zaman alan Aşure'yi, vakit ayıramayanlar ama bu geleneği yaşatmak isteyenler için özenle hazırlıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title