Haberler

Astsubaylar Ölüm Orucuna Başlıyor

Güncelleme:

TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser, astsubaylara yönelik ayrımcılık ve adaletsizliklere karşı durmak için ölüm orucu eylemi başlatacaklarını söyledi.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Ahmet Keser, astsubaylara yönelik ayrımcılık ve adaletsizliklere karşı durmak için ölüm orucu eylemi başlatacaklarını açıkladı.

"1975 YILINDAN BERİ İYİLEŞTİRME YAPILMADI"

Özlük haklarının iyileştirilmesi için mücadele eden astsubaylar, ölüm orucu kararı aldı. Doğan Haber Ajansı'na konuşan TEMAD Genel Başkanı Keser, 1975 yılından bugüne astsubaylara yönelik sosyal ve ekonomik hiçbir iyileştirmenin yapılmadığından yakındı. 2011 yılında başkanlığına geldiği ve bugün 90 şubesi ile 42 bin üyesi olan TEMAD'ın yönetim kuruluyla birlikte düzenledikleri talepleri ilgili kurumlarla paylaştıklarını belirten Keser, "İlgili kurumların bu konuyla ilgili yetersiz yaklaşımları sonucunda biz sesimizi daha net ve kabul edilebilir bir şekilde duyurabilmek amacıyla yönetim kurulumuzun oy birliğiyle 'ölüm orucu' kararını aldık" dedi.

"SONUÇ ALINCAYA KADAR ÖLÜM ORUCUNA DEVAM"

Astsubayların 1975 yılında ekonomik yetersizlik şikayetlerinden yola çıkarak aileleriyle birlikte o yıl hak arayışları sonucu ekonomik ve sosyal olarak iyileştirme yapıldığını hatırlatan TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser sözlerini şöyle sürdürdü: "O tarihten bugüne kadar geçen bu süreç içerisinde köklü olarak taleplerimize hiçbir sonuç alamadık. 2011 yılında TSK'dan emekli astsubayların kurduğu TEMAD'ın genel başkanlığına geldiğimde bu taleplerimizi hem siyaset hem de genelkurmay nezdinde dile getirdim. Ancak kurumların bu konuya olan duyarsızlığı bizi artık kabul edilebilir bir noktada veya müzakere noktasından çıkarmıştır. Bu nedenle yönetim kurulumuzun aldığı ortak kararla 'ölüm orucu' eylemine başlayacağız. Ölüm orucu eylemine 1 Mart tarihinde İstanbul İstiklal Caddesi'nden Taksim'e kadar bir yürüyüşle başlayacağız. Taksim'de bir basın açıklamamız olacak. Ardından bu eylemi Ankara'ya taşıyacağız ve başkentin çeşitli merkezlerinde çadırlar kurarak ölüm orucuna geçeceğiz. Bu süreçte şubelerimizden de Ankara'ya destek amaçlı gelmeye başlayacaklar. Olayın zirve yaptığı günlerde Ankara da büyük bir miting yapacağız ve bu mitingin ardından da ölüm orucu eylememize devam edeceğiz. Sonuç alıncaya kadarda biz ölüm orucuna devam etme kararındayız."

"ASTSUBAYLAR DİKKATE DAHİ ALINMIYOR"

TEMAD Genel Başkanı Keser, dernek olarak son zamanlarda yapılan ve yapılacak eylemlerin duyurulmasının ardından Genelkurmay'ın harekete geçerek Türkiye genelinden her kuvvet komutanlığını temsilen toplam 270 astsubayı bilgilendirmek üzere karargaha davet ettiğini söyledi. Diğer sınıfların yanı sıra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da 71 temsilci astsubayı bilgilendirmek üzere yaptığı toplantıda çekilen bir fotoğrafı örnek olarak gösteren Keser, "Bu fotoğraf da Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, bilgilendirmek üzere topladığı astsubayları arka sıralara oturtturmuş. Hiç biriyle göz teması yok, görmüyor dahi. Astsubaylarda kendilerini bilgilendiren komutanın sadece kafasının arkasını görüyor. Yanında kimler var? Kendisine gülümseyerek onay veren generaller var. Bu tür toplantıların bir tiyatro düzeninde yapılarak personelin gözünün içine baka baka bilgilendirme yapılması gerektiğini bilen birisidir bu komutan. Bu fotoğrafla verilmek istenen bir mesaj olduğuna inanıyoruz. Buradaki oturma düzeninden astsubay personelinin dikkate dahi alınmadığı görünebiliyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğan Haber Ajansı Ahmet Keser Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (236)

Yuh beeeeebakier_85_@hotmail.com:

Lan ne hakkı bu kadar nankörlük yapmayın fitne çıkarmayın şükredin millet kırılıyor bunlarda haktan bahsediyorlar istemeyen istaifa etsin kimseyi zorla tutmuyorlar özel gelsin bir görsün.

147
102
yanıtYanıtla
YUNUS ASLANaslaan.2010@hotmail.com:

10 SENE DOLMADAN İSTİFA EDEMİYORSUN BİRADER. BUDA KALDIRILMASINI İSTEDİĞİMİZ HAKLARDAN BİRİ. BİLMEDEN KONUŞMA.

yanıt0
yanıt0
SA'D BİN MUAZahmet1999_uygun@hotmail.com:

Bırakın bu işleri zorla almıyorlarya isteğinizle giriyorsunuz şartlarını bilmiyormusunuz aklınca devlete sırtını dayıyacam diyorsunuz bakıyorsunuz askerler ohh ne güzel iş 8 5 cumartesi pazar tatil 2000 tl maaş sonra göt yemiyor yok dağın paşına gidiyormuşta ben mi gidecem askerlik yapan bilir sıkıntıları göt yemiyor ondan şükretin bir etrafınıza bakın insan nankördür Hz. Enes (radıyallâhu anh) anlatıyor: 'Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: 'Âdemoğlu için iki vâdi dolusu mal olsaydı, mutlaka bir üçüncüyü isterdi. Âdemoğlunun iç boşluğunu ancak toprak doldurur. Allah tevbe edenleri affeder.'Buhârî, Rikâk 10; Müslim, Rikak 116, (1048): Tirmizî, Zühd 27, (2338)

yanıt0
yanıt0
SERPİLadana.ankara@hotmail.com:

bence pkk ya katılsınlar devlete karşı cephe alsınlar gerila bahoz onların hakkı söke söke alır

9
127
yanıtYanıtla
İZMİRasya.akasya@hotmail.com:

astsubaylar pkk nın ne kadar haklı olduklarını bilsinler. pkk militanları keşke sizin maaşının yarısını alsaydılar keşke sizin gibi devlet lojmanlarında değilde gecekondularda kalsaydılar. pkk nın sağlık ve sosyal güvenceleri olmasaydı da keşke sadece yeşil kartları olsaydı vss evet serpil hanım doğru yazmısın

yanıt0
yanıt0
Baverbaver3@hotmail.com:

Bravo Astsubaylar hakkınızı arayın subayların nezdinde ezilen hor görülen sınıf olmaktan kurtulun emeklilerinizin durumu sefalet.

107
20
yanıtYanıtla
BANAwinkan.32@gmail.com:

Ulan ne cok hain varmis. Astsubaylar sen gece evde yataginda uyu diye kislada nobet tutup sabahliyor haberin var mi senin? Ey cahil insan bozuntusu. Sizin akliniz korelmis makarna yemekten.Bu ulkenin bel kemigi olan astsubaylar da grev yapiyorsa vay ulkenin haline.

111
5
yanıtYanıtla
ilhanlevis61@hotmail.com:

Sen ne bilip ne konusuyorsun askerlik yapmadın anlasılan yada bayansın simdi bana bak 1 CİSİ kışlada nöbet tutan asker er yada onbaşı astsubay değil kış zamanında dondurucu soğukta elindeki silahla capraz tutuş yaparak sağa sola gidip ısınmaya calıslan yine asker AStsubay değil nöbetci olan astsubayda isterse devriye atar ister atmaz devriyeyi atan zaten cavus sabahta devriye atmıs gibi butun hepsini imzalayan astsubay bu heryerde böle aslınca grev yapacak olan asker rütbeleri uzman cavus lar gelen vuruyor gecen vuruyor askeri eğiten askerle haraket eden komutan zaten uzman onbası yada uzman cavus o yuzden bilmiyorsan konusmucaksın askeriye ordu mensuplarına lojman veriyor haftanın 2 gunu tatil sabah 8.30 aksam 5 istedikleri gibi haraket ediyorlar aldıkları parada iyi ne yemek parası veriyorlar ne birsey grev yapıcak baska insanlar var bu astsubaylar olamaz.

yanıt0
yanıt0
BANAwinkan.32@gmail.com:

Ilhan, babam astsubay. Iskembeden sallamadim.

yanıt0
yanıt0
ÜLKEN İÇİN YAŞAm.faruk_karakus@hotmail.com:

Yorumlara bakıyorumda önüne gelen bişeyler yazmış bu ülkede hak aramak neden abes geliyor ınsanlara anlaması güç. TEMAD haklı olarak hakkı olan şeyleri istiyor herkes burnunu sokmasın neyi ne kadar biliyorsun ne kadar araştırdın ! yok 3 aile geçinir yok asgari üçretlileri gösteriyorsun bunu diyorsan senin beynin basmıyodur o zaman herkes asgari ücret alsın doktoruda avukatıda muhendiside degil mi ? İnanın asker kadar ulkesini düşünen yoktur belki istisnailer hariç en küçük örnek devlete israf olmasın 1 adım daha ileri gidelim diye ugraşıyoruz kullanılmış kagıdın arkasını bile kullanmadan çöpe atmıyoruz.Problem belli Tsk kendi bünyesinde ki personeline orantılı bi şekilde yaklaşmıyor malesef ve kaynayan bi volkan var onunda farkında degil !

33
81
yanıtYanıtla
Tüm 236 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title