Haberler

Astım Ve Kalp Yetmezliğinin Çözümü Bu Mağarada

Güncelleme:

Karaman merkeze bağlı Taşkale Kasabası sınırları içerisinde bulunan İncesu Mağarası'nın, başta astım ve kalp yetmezliği olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiğine inanılıyor.

Sarkıt, dikit ve traverten gibi doğa harikaları ile de adeta büyüleyen mağarayı çok sayıda turist ziyaret ediyor.

Karaman merkeze 60 km, Taşkale Kasabası'na ise 9km uzaklıkta yer alan 1,356 metre uzunluğundaki İncesu Mağarası'nın içinde sarkıt, dikit ve traverten havuzları bulunuyor. Başta astım ve kalp yetmezliği olmak üzere pek çok hastalığa iyi geldiğine inanılan mağara ve içindeki doğal havuzlar, çok sayıda ziyaretçi alıyor.

MAĞARA TURİZMİ AÇISINDAN ÖNEM ARZ EDİYOR

İncesu Mağarası, geçtiğimiz yıl "mağara turizm envanterine" alınarak Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından fizibilite çalışmaları yapıldı. Aydınlatma ve yol projesi tamamlanan mağara, sağlık ve mağara turizmine hazır hale getirildi.

Yapılan fizibilite çalışmalarının ardından İncesu Mağarası, hem şifa bulmak isteyen turistler, hem de mağara meraklısı turistler tarafından daha çok ziyaret edilir hale geldi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Taşkale Karaman İncesu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title