Haberler

Asted Okullarda Eğitimlerini Sürdürüyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, kısa adı ASTED olan, Ayvalık Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları grubu ilçe genelindeki okullarda uyuşturucu ve bağımlığın artması üzerine başlattığı eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, kısa adı ASTED olan, Ayvalık Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları grubu ilçe genelindeki okullarda uyuşturucu ve bağımlığın artması üzerine başlattığı eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

ASTED'in görme engelli olan Genel Koordinatörü Namık Tuncel'in girişimleriyle başlatılan gönüllü eğitim çalışmalarına; Ayvalık Kaymakam vekili ve Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz'un öncülüğünde ve Ayvalık'ın yeni Kaymakamı Yakup Vatan'ın da destekleriyle, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi'nin de katkı verdiği sigara, alkol ve uyuşturucu bağımlıklarının önlenmesine yönelik eğitimler tüm hızıyla sürüyor. Ayvalık genelindeki tüm ortaokul son sınıflarıyla, lise ve dengi okullarda sürdürülen eğitim seminerlerine İlçe Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli Sağlık Memuru Ali Gün Alkol ve Sigara Bağımlığı üzerine, Ayvalık Devlet Hastanesinde görevli Psikologları; Meltem Öncül Şahinler ile Ayşe Dilruba Erdem ise; Uyuşturucu Bağımlığı konuları üzerinde gönüllü eğitimler veriyor.

Gönüllü eğitimlerde ASTED'in görme engelli Genel Koordinatörü Namık Tuncel de, Türkiye'deki engellilik oranının en büyük nedeninin trafik kazaları olduğuna dikkat çekerek, trafik kazalarının ise en büyük nedeninin alkol ve uyuşturucu bağımlığı olduğuna işaret ediyor. Eğitimlerde; gençleri uyuşturucu ve alkole iten nedenlerle, bu iki bağımlılıktan kurtulabilmek için gerekenler öğrencilere anlatılıyor.

AMAÇ, ENGELLİLİK ORANININ AZALTILMASI

Eğitimin ardından muhabirimize konuşan ASTED Genel Koordinatörü Namık Tuncel, "Çocuklarımızın özellikle uyuşturucu başta olmak üzere alkol ve sigara bağımlılığından uzak tutulabilmesinin önünü açmaya çalışıyoruz. Bu noktada en önemli olan ise, genç bireyin arkadaş çevresinde uyuşturucu yada alkol ve sigara bağımlılarına 'hayır' diyebilmesinin önemini vurgulamaya çalışıyoruz. Bunun yanı sıra da bir şekilde uyuşturucu, alkol yada sigara müptelası olanların ise hastanedeki psikologlardan yardım alabileceklerini belirtiyoruz. Tüm bunların yanı sırada öğrencinin her şeyden önce kendisini tanımasını ve okul dışındaki yaşamlarında, kendilerine zararı dokunabilecek maddelere de özenmelerinin önünü kapatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Şimdiye kadar ilçe genelinde 19 okulda eğitim çalışmalarının sürdüğüne işaret eden Tuncel, "Eğitim programımıza, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi istatistiklerine göre, son 3 yıl içinde 13-18 yaş arasındaki gençlerin trafik kazalarında engelli kaldığı bildiriliyor. Bu artışın durdurulması ve önüne geçilebilmesi için öğrenci çocuklarımıza bağımlılık yapan maddelerin kullanılmaması için ve eğer kullanıyorlarsa da bu madde bağımlılığından kurtulabilmeleri içn nereden yardım alması gerektiğine işaret ediyoruz. Bu konuda 171 nolu telefonla devletin ilgili kurumlarından destek alabileceklerinin telkinlerinde bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Namık Tuncel, eğitime tabi tutulan öğrencilerden birer skeç senaryosu yazmalarını da istediklerini kaydederek, "Bu senaryoları, ilçemizdeki Sanat Fabrikası ve Ayvalık Sanat Derneği yetkilileriyle birlikte tiyatro oyunu haline getirerek, senaryoları yazan öğrencilere de bu oyunlarda rol verdirerek kamuoyu oluşturmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. Tuncel, söz konusu çalışma kapsamında gelecekte uyuşturucu ve alkol tüketimi nedeniyle günümüzde sıklıkla meydana gelen trafik kazalarını da azaltarak dolayısıyla bu kazalarda meydana gelen ölüm ve sakatlanmaları da asgariye indirilmesini de ümit ettiklerini sözlerine ekleyerek, kendilerine destek veren ve katkıda bulunan tüm kurum ve kişilere de teşekkür etmeyi ihmal etmedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Naif Yavuz Balıkesir Ayvalık Gömeç Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title