Haberler

Asr-ı Saadet Gecesi Programına Yoğun İlgi

Atatürk Kapalı Spor Salonunda düzenlenen geceye Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an tilaveti ile başlayan gecenin açılışında bir konuşma yapan Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen; "Bu güzel programa; "En kıymetlimiz, en değerlimiz Hz. Muhammed (SAV) programına hepiniz hoş geldiniz. Yüce Allah'ın yeryüzüne gönderdiği son elçi, alemlere rahmet olarak gönderdiği haber verdiği ve insanlık için son örnek, sevgili peygamberimizi anlatmak ve anlamak elbette çok önemli" dedi.

Çimen, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl bir tema, bir konu belirleniyor. Bu seneki konuda "Hz. Muhammed ve Güven Toplumu" bildiğiniz üzere sevgili peygamberimizin bizzat kendileri peygamberliğinden öncede sonrada adı sanı Muhammedül Emin idi. Hiç Şüphesiz onun ümmeti olduğunu söyleyen insanların oluşturduğu toplumunda güven toplumu olması gerektiğini belirtti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kutlu Doğum haftasını dolu dolu geçirmemiz gerekiyor. Peygamberimizi ve Asr-ı Saadeti iyi anlamız ve idrak etmemiz gerekiyor. Kuran'ın ve İslam'ın geldiği bu süreci iyi anlamamız gerektiğini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından Sedat Uçan, okuduğu ilahilerle duygusal anlar yaşattı. Prof. Dr. Mustafa Karataş ise Hz. Muhammed'in hayatını anlatarak katılımcıları bilgilendirdi. Hz. Peygamberin büyük çileler çektiğini dile getiren Karataş, Hz. Peygamberin çok iyi anlaşılması ve hayatının, sözlerinin iyi incelenmesi ve örnek alınması gerektiğini kaydetti.

Asr-ı Saadet Gecesi programı yapılan dualarla son buldu.

Yaklaşık 2 saat süren gecenin sonunda Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından vatandaşlara gül dağıtıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hakan Kahtalı Ahmet Çakır AK Parti Malatya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title