Haberler

Aso, Tahkim, Arabuluculuk ve Uzlaştırıcılık Merkezi'nin Açılışı Yapıldı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, açılışını yaptıkları Arabuluculuk ve Uzlaştırıcılık Merkezi’nin (ASOTAUM) uzlaşma kültürünün gelişmesine katkı sağlayacağını umduğunu söyledi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, açılışını yaptıkları Arabuluculuk ve Uzlaştırıcılık Merkezi'nin (ASOTAUM) uzlaşma kültürünün gelişmesine katkı sağlayacağını umduğunu söyledi.

Ankara Sanayi Odası, Tahkim, Arabuluculuk ve Uzlaştırıcılık Merkezi'nin açılışını yapıldı. Açılışı ASO Başkanı Nurettin Özdebir ile Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar yaptı.

Açılış öncesinde bir konuşma yapan ASO Başkanı Özdebir, arabuluculuktaki amacın ilişkilerin devamını sağlamak olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Ankara Sanayi Odası Meslek Komiteleri ortak toplantısını 29-31 Mayıs 2015 tarihlerinde Çanakkale'de yaptık. Bu toplantının birinci oturumunda Adalet Bakanlığı, Arabuluculuk Daire Başkanlığı ile Ankara Sanayi Odası 'Tahkim Arabuluculuk ve Uzlaştırıcılık Merkezi' kurulmasına ilişkin ortak iş birliği protokolünü imzaladık. Bugün de merkezin açılışını yapıyoruz. Merkez, bu açıdan yargıdakinin aksine dostlukların devam etmesine imkan vererek, toplumsal barışın sağlanmasına katkı yapacak insan odaklı bir anlayışla çalışacaktır. Merkezimizin, özellikle içinde bulunduğumuz siyasi ortamda eksikliğini derinden hissettiğimiz uzlaşma kültürünün gelişmesine katkı sağlayacağını umuyorum."

"YARGININ DAHA KALİTELİ ŞEKİLDE İŞLENMİŞ OLMASI SAĞLANACAKTIR"

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Öztatar ise, "Alternatif çözüm yöntemleri dediğimiz arabuluculuk sulhü ne kadar çok uygulanırsa hem toplumsal barış anlamında uzlaşma kültürümüz artacaktır, hem de mahkemeye gelen dava sayılarında düşüş olacaktır ve bu şekilde yargının daha kaliteli şekilde işlenmiş olması sağlanacaktır. Ailelerin barışçıl bir şekilde sorunlarının çözülmesi için başlayan bu sistem, ticari anlamdaki arabuluculuktan gelişmiştir. Şuanda çeşitli ülkelerde bu amaçla kullanılmaktadır. Bugün burada Ankara Sanayi Odasında bunu kurmamızın da amacı bu. Neden ticari anlamda daha öne çıkmıştır? Biliyoruz ki iş adamlarımız için vakit nakittir. İş adamlarımız sorunları çözerek önlerini görmek isterler ve sorunları çözerek yeni yatırımlar yapmak isterler. İş adamlarımızın yatırım ortamlarının iyileştirilmesi için Tahkim, Arabuluculuk ve Uzlaştırıcılık'ın Türkiye'de işler hale gelmesi gerekir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından merkezin açılışı yapıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ankara Sanayi Odası Adalet Bakanlığı Nurettin Özdebir Çanakkale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title