Haberler

Aso'nun "İstihdam Seferberliği" Toplantıları Başladı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, her yıl iş gücüne katılan 1 milyonun üzerinde gencin geçimlerini sağlayacak imkanların oluşturulması gerektiğini belirterek, "Bugünlerde Meclise gelecek olan Üretim Reform Paketi var, o paket içerisinde de bizlerin önünü açacak,...

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, her yıl iş gücüne katılan 1 milyonun üzerinde gencin geçimlerini sağlayacak imkanların oluşturulması gerektiğini belirterek, "Bugünlerde Meclise gelecek olan Üretim Reform Paketi var, o paket içerisinde de bizlerin önünü açacak, beklediğimiz birçok tedbir var. Onlar da gerçekleştiği zaman Türkiye'nin tekrar hızlı büyüme sürecine girebileceğini ümit ediyorum." ifadelerini kullandı.

ASO'dan yapılan yazılı açıklamada, Oda tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine başlatılan "istihdam seferberliği" kapsamındaki toplantıların ilkinin OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Özdebir, ülkenin zor bir dönemden geçtiğini, bu durumun yansımalarının ekonomide görüldüğünü ifade ederek, "Ekonomideki şartları hepimizin bireysel tercihleri oluşturmakta. Yabancı malına bağımlılığımız bizim yerli malını satın almamıza mani oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Firmaların işlerinde daralma, ödemelerinde aksama, finansmana erişim sıkıntılarının farkına varan devletin birçok tedbir aldığını hatırlatan Özdebir, şunları kaydetti:

"Bunların bizim hayatımıza yansıması da biraz gecikmeli olarak devam ediyor. Kurumlar Vergisi'nden yüzde 5 indirilmişti, şimdi düzenli vergisini ödeyen gelir vergisi mükelleflerinden de yüzde 5 indirilecek. Bütün bunlar piyasada daha fazla para kalması daha fazla yatırıma kaynak aktarılabilmesi, işlerin büyüyebilmesi için gerekli. Niye bunları yapıyoruz? Tabii ki ekonominin büyümesinin yanında ülkenin en önemli sorunlarından bir tanesi olan istihdama da bir çare bulunabilmesi açısından yapıyoruz. Çünkü bizler yatırım yapacağız, işlerimizi büyüteceğiz ki daha fazla insanı yanımızda çalıştırabilelim."

Bir insanın evini geçindirecek parayı kazanabileceği bir işinin olmasının önemine işaret eden Özdebir, Türkiye ekonomisinin bütün kötü şartlara rağmen istihdam oluşturmaya devam ettiğini belirtti.

Her yıl iş gücüne katılan 1 milyonun üzerinde gence iş ve AŞ bulmak, bunların geçimlerini sağlayacak imkanları oluşturmak gerektiğini vurgulayan Özdebir, "Bizler de biraz daha gayret edip, moralimizi yüksek tutmalıyız. Devletin şu anda açıklamakta olduğu, bugünlerde Meclise gelecek olan Üretim Reform Paketi içindeki bizleri ilgilendiren, önümüzü açacak tedbirleri bekliyoruz. Bunlar da gerçekleştiği zaman inşallah Türkiye'nin tekrar hızlı büyüme sürecine girebileceğini ümit ediyoruz." görüşüne yer verdi.

"Sanayiciler çalıştıracak işçi bulamıyor"

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ahmet Taşan da işsizlere iş bulma konusunda büyük bir çaba içinde olduklarını ifade etti.

Ankara'da 200 noktaya stant kurarak İŞKUR desteklerini anlatmaya çalıştıklarını bildiren Taşan, "Şubatta işverenlerimiz 15 bin işçi talebinde bulundu. Bu talebin 10 binini karşıladık. Kalan kısmını da karşılamaya çalışıyoruz. Mesleki yeterlilik konusundaki sıkıntıları da sizlerle birlikte aşmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Ostim OSB Başkanı Orhan Aydın ise sanayicilerin çalıştıracak işçi bulamadıklarına dikkati çekerek, "Okullar bizim istediğimiz adamı tam yetiştirmiyor. Biz de çalışanlarımıza sunduğumuz şartlar ve kendimize bakıp bir muhasebe yapmamız lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıda, İŞKUR uzmanları da yürürlükte olan ve yeni istihdam destekleri hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Ankara Sanayi Odası Nurettin Özdebir Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title