Haberler

Aso Başkanı Özdebir: "Bahreyn ile Ticaret Hacminin Artırılması Lazım"

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye ve Bahreyn arasındaki ticaret hacminin çok düşük olduğunu belirterek, bunun artırılması gerektiğini söyledi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye ve Bahreyn arasındaki ticaret hacminin çok düşük olduğunu belirterek, bunun artırılması gerektiğini söyledi.

Bahreyn Maliye Bakanı Şeyh Ahmed Bin Mohammed Al Khalifa ve beraberindeki heyet, ASO 1'inci Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti. ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara sanayisi ve ASO 1'inci OSB hakkında Bakan Al Khalifa'a bilgi verdi. ASO 1'inci OSB'nin Türkiye'nin en iyi organize sanayi bölgelerinden birisi olduğunu belirten Özdebir, "Bölgemiz değişik sektörlerde faaliyet gösteren 270 fabrikasıyla 35 bin kişiye doğrudan istihdam olanağı sağlamaktadır" dedi.

Türkiye ile Bahreyn arasındaki ticaret hacminin çok düşük olduğunu ve bunun artırılması gerektiğini belirten Özdebir, "Ankara gelişen sanayi altyapısı, üretim kabiliyeti ile Türk sanayisinde öne çıkan şehirlerden birisi haline geldi. Türkiye'de üretilen yüksek teknoloji ürünlerin yüzde 20'si burada üretilmektedir. Bu anlamda Ankara diğer şehirlerden farklı bir konumda. Ankara, birçok sektörde üretim yapan firmalarıyla çok önemli bir üretim merkezi haline geldi. Bahreyn ile sanayi alanında işbirliğinin geliştirilmesi konusunda her türlü desteğe hazırız" diye konuştu.

"Türkiye sanayileşme sürecinde dev adımlar attı"

Bahreyn Maliye Bakanı Şeyh Ahmed Bin Mohammed Al Khalifa ise şunları kaydetti:

"Türkiye'nin sanayileşme sürecinde dev adımlar attığını, bu adımları burada yerinde görmek şahsımız ve ülkemiz adına oldukça büyük bir fırsat oldu. Bugün burada olmamız, bir sonraki adımlarımız için başlangıç olacaktır. Burada edindiğimiz izlenimleri ülkemizde uygulamak istiyoruz. Buradaki misafirperverlikten dolayı çok mutlu olduğumuzu belirtmek isteriz."

Konuşmalardan sonra konuk Bakan Al Khalifa, ASO Başkanı Nurettin Özdebir ile birlikte bölgedeki Hidromek, Nurol Makina ve Aydın Yazılım firmalarını ziyaret etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ankara Sanayi Odası Nurettin Özdebir Türkiye Bahreyn Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title