Haberler

Aso Başkanı Özdebir: "Ankara'yı Kültür ve Sanatta da Geliştirmemiz Lazım"

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, “Ankara’yı kültür ve sanatta da geliştirmemiz lazım” dedi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, "Ankara'yı kültür ve sanatta da geliştirmemiz lazım" dedi.

Özdebir, ATO Congresium'da düzenlenen 'ART Ankara Çağdaş Sanatlar Fuarı ve Design Ankara Endüstriyel Tasarım Fuarı'nın açılışını yaptı. Fuarın açılışında konuşan Özdebir, Cumhuriyet'in ilk yıllarında Ankara'nın kültür ve sanat alanında öne çıktığını ve bu etkinliklerin çokça yapıldığı önemli bir yer olduğunu belirtti. Özdebir, "Maalesef her geçen gün Ankara bu değerini kaybetmekte. Çünkü sanatçılara gerekli ilgi ve rağbet gösterilmemektedir. Ankara'da şöhreti, parayı bulan İstanbul'a kaçıyor. Tabi İstanbul çok cazip bir şehir. Dünyaya başkentlik yapacak özelliklere sahip bir yer. Ama unutmayalım ki biz Atamızın kurduğu bu Cumhuriyet'i ve onun Başkentini yaşatmamız, kültür ve sanatta da geliştirmemiz lazım. Sizler sanatçılar olarak belki üzerinize düşen görevi yapıyorsunuz. Bizim tarafımızdan yeterli ilgi ve alakayı görmediğiniz için Ankara'da durmayıp İstanbul'a kaçıyorsunuz. Ama Ankara Sanayi Odası Başkanı olarak direnmenizi sizlerden istirham ediyorum. Aksi takdirde içi boşaltılmış, ruhu olmayan bir Başkent, bir sanayi kenti olabiliriz. Bu şehre değer katan, bu şehre ruh veren ve insanları şekillendiren aslında siz değerli sanatçılarsınız" dedi.

Özdebir, "Tasarımcı arkadaşlarımı da çok tebrik ediyorum. Her zaman biraz hasetle İstanbul'daki faaliyetlerini gidip izliyorduk. Böyle bir dereceye girmiş ürünlerinin Ankara'da sergilenmiş olması da Ankara için ayrıca bir değer. Ankara sanayicilerine de biraz daha farkındalık kazandırmamız lazım. Müşterileriniz arasında Ankaralı sanayiciler var, ama bu etkinliklerden Ankaralı'nın haberi yok. Bizim bir Ankaralılık bilinci geliştirmemiz lazım. Ankara'ya karşı bir aidiyet duygusu geliştirmemiz lazım. Burada da hepimize çok görevler düşüyor" diye konuştu.

Özdebir, konuşmasından sonra fuarda bulunan sanat galerini gezerek bilgi aldı. Açılış törenine Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Büyükelçi Viktor Tivurkin, Endüstriyel Tasarım Meslek Kuruluşu Ankara Şube Başkanı Çağrı Şahin, Tüm Sanat Galerileri Derneği Başkanı Kürşat Yılmaz, Birleşmiş Ressamlar, Heykeltıraşlar Derneği Başkanı Mehmet Ali Doğanlar ve çok sayıda sanatsever katıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ankara Sanayi Odası Nurettin Özdebir İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title