Haberler

Aso Başkanı Özdebir Açıklaması

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, tam bir fırsatlar ülkesi olan Kolombiya'nın finansman sorunu bulunmadığını, rahatlıkla iş yapılabilecek, güvenlik unsurları da giderek gelişen bir pazar olduğunu belirtti.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, tam bir fırsatlar ülkesi olan Kolombiya'nın finansman sorunu bulunmadığını, rahatlıkla iş yapılabilecek, güvenlik unsurları da giderek gelişen bir pazar olduğunu belirtti.

ASO'dan yapılan açıklamaya göre, ASO'nun, yeni pazarlar konusunda üyelerini bilgilendirme çalışmaları kapsamında "Ülke Günleri" başlığı altında yaptığı toplantıya Kolombiya konuk ülke oldu. Kolombiya Hükümeti, Kolombiya Turizm Yabancı Yatırım ve İhracat Tanıtım Ajansının birlikte düzenlediği toplantıda, Kolombiya'da faaliyet gösteren yatırım ajansları, bölgelerindeki yatırım imkanları hakkında ASO üyelerine sunum yaptı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Özdebir, Kolombiya'da önemli yatırım imkanları olduğuna dikkati çekerek, çok geniş bir kategoride bu ülkede iş yapılabileceğini belirtti. Güney Amerika'nın en hızlı gelişen ülkelerinden birisi olan Kolombiya ile ticaret hacminin artırılması için iş insanlarının karşılıklı iş yapması gerektiğinin altını çizen Özdebir, özellikle doğal kaynakları itibarıyla Kolombiya'nın tam bir fırsatlar ülkesi olduğunu vurguladı.

Özdebir, Kolombiya'da Türk iş adamlarının altyapı inşaat işlerinden sanayi üretimine kadar uzayan geniş bir yelpazede iş yapabileceğine işaret ederek, ülkede finansman sorunu da bulunmadığını, rahatlıkla iş yapılabilecek, güvenlik unsurları da giderek gelişen bir pazar olduğunu kaydetti.

Bugüne kadar Türk işadamlarının coğrafi uzaklık sebebiyle Kolombiya'yı fazla keşfedemediğini belirten Özdebir, Türk Hava Yolları'nın bir süre önce başlattığı doğrudan uçuşların bu handikapı gidereceğini bildirdi. Özdebir, ülkeler arasında siyasi ilişkiler kadar iş insanlarının bunu faydaya çevirmesinin de önemli olduğunu ifade etti.

Kolombiya'nın Ankara Büyükelçisi Juan Alfredo Pinto da iyi ilişkilere sahip Kolombiya ve Ankara'nın karşılıklı olarak cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ziyaretlerle birbirine daha da yakınlaştığını vurguladı.

Kolombiya'da Türk yatırımlarının artması için özel çalışmalar yapıldığına dikkati çeken Pinto, Türkiye'nin teknik desteğiyle Kolombiya'da pamuk yetiştirme çalışmaları yapılacağını, balıkçılık alanında da benzer bir programın başlayacağını kaydetti.

Pinto, ülkede yabancı yatırıma açık serbest bir ekonomi bulunduğuna işaret ederek, iş yapmanın çok kolay olduğunu ancak tekelci bir yapıya izin verilmediğini belirtti. Türk iş adamlarının Kolombiya'ya yatırım için gelmesini isteyen Pinto, yabancı yatırım için herhangi bir sınırlama olmadığını, teknoloji ve para transferinin rahatlıkla yapılabildiğini bildirdi.

Kolombiya'nın makroekonomik büyüklükleri hakkında da örnekler veren Pinto, ASO ile işbirliği konusunda temasa geçtiklerini, ayrıca İstanbul'da bir ticaret ofisi kuracaklarını belirtti.

Açılış konuşmalarından sonra Kolombiya'nın farklı bölgelerini temsil eden yatırım ve uluslararası işbirliği ajansları ile ASO üyesi sanayiciler arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleşti.

Daha sonra Kolombiya Büyükelçisi başkanlığındaki heyet ASO 1. OSB'yi de ziyaret ederek bölgeyle ilgili brifing aldı. Bölgedeki Bozankaya Otomotiv, Erkunt Traktör, Ulusoy Elektrik ve Hidromek fabrikalarını gezen konuk heyet, Ankara sanayisini yakından tanıma fırsatı buldu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ankara Sanayi Odası Nurettin Özdebir Güney Amerika Kolombiya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title