Haberler

Aso Ağustos Ayı Meclis Toplantısı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finansman sağlayan hainleri aralarında barındırmayacaklarını belirterek, "Personeli ve odamız organlarını ele alacak bir tahkikat kurulu oluşturmaya karar verdik.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finansman sağlayan hainleri aralarında barındırmayacaklarını belirterek, "Personeli ve odamız organlarını ele alacak bir tahkikat kurulu oluşturmaya karar verdik. Kurulun, FETÖ üyesi olabileceği yönünde görüş bildirdiği kişiler yetkili mercilere bildirilecek." dedi.

Özdebir, ASO'nun ağustos ayı meclis toplantısında, FETÖ'nün darbe girişiminin cumhuriyet dönemindeki en büyük ihanet olarak tarihe geçtiğini söyledi.

Bazı dış güçlerin Türkiye'ye boyun eğdirmek için teröristlerle iş birliği yaptığını kaydeden Özdebir, "Darbe girişiminin ekonomiye etkisi, iş adamlarının, sanayicinin sergileyeceği davranışa bağlıdır. Öncelikle moralimizi bozmamak, ülkemizin geleceği hakkında iyimserliğimizi korumak zorundayız. İhanet çetelerine inat, üretmeye, yatırım yapmaya, istihdam yaratmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Özdebir, terörle mücadelede terörün finansmanı konusunun büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, "Güvenlik güçlerimizin terör örgütünün finans kaynaklarına vurduğu darbeleri memnuniyetle karşılıyoruz. Bizlerin de terör örgütüne finansman sağlayan hainleri aramızda barındırmamamız gerekiyor. Bunun için yönetim kurulu olarak personeli ve odamız organlarını ele alacak bir tahkikat kurulu oluşturmaya karar verdik. Kurulun, FETÖ üyesi olabileceği yönünde görüş bildirdiği kişiler yetkili mercilere bildirilecek." ifadelerini kullandı.

"Vergi sistemi düzenlenmeli"

Vergi tabanının genişletilmesi gerektiğini dile getiren Özdebir, etkin ve kurumsallaşmış bir vergi denetimi için denetim birimleri arası koordinasyonun sağlanmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Özdebir, vergi sistemini karmaşık hale getiren uygulamaların düzenlenmesi gerektiğini belirterek, "Vergi sistemi basitleştirilmeli, günümüz şartlarında uygulanamayan vergiler kaldırılmalı, vergi oranları düşürülmeli." dedi. Özdebir, farklı oranlarda katma deger vergisi (KDV) uygulamasının da sorunlara yol açtığını kaydetti.

Bankalar piyasaya kredi vermeli

Şirketlerin büyümesini engelleyen mevzuatın yanı sıra firmaların finansman sıkıntıları da bulunduğuna işaret eden Özdebir, şöyle devam etti:

"Bankalarımız yüksek karlar elde etmekte ancak piyasaya özellikle KOBİ'lere kredi açmaktan kaçınmaktadır. Bugün piyasalarda bir likidite sıkıntısı vardır. Geçen günlerde Merkez Bankası Başkanı bana bankaların 100 milyar liralık devlet tahvili tuttuklarını, bu tahvilleri bankaya getirdiklerinde piyasaya 100 milyar liralık likidite sunma imkanının doğacağını söyledi. Bankalar, bu tahvilleri değerlendirip elde edecekleri geliri kredi olarak kullandırırsa hem faizler düşecek hem de kredi hacmi genişleyecek, ekonomik büyüme desteklenecektir."

Kaynak: AA / Ekonomi

Ankara Sanayi Odası Nurettin Özdebir Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title