Haberler

Asmek'te Çocuklar İçin Açılan "Etkinlik Odaları" İlgi Görüyor

Antalya Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'nda (ASMEK) kadınlar eğitim görürken 3 ila 6 yaş arasındaki çocuklarının ise "çocuk etkinlik odaları"nda eğitmenler gözetiminde okul öncesi eğitim aldıkları bildirildi.

Antalya Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'nda (ASMEK) kadınlar eğitim görürken 3 ila 6 yaş arasındaki çocuklarının ise "çocuk etkinlik odaları"nda eğitmenler gözetiminde okul öncesi eğitim aldıkları bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, çocuklarıyla ilgilendikleri için kurs merkezlerine gidemeyen annelerin kurslarını sürdürmesi amacıyla ASMEK bünyesinde 3-6 yaş arası çocuklar için "çocuk etkinlik odaları" oluşturuldu. Anneleri kurs gören çocuklar da uzman eğitmenler eşliğinde okul öncesi eğitim görüyor.

Giyim üretim teknolojisi kursiyeri Hülya Usta, kursa daha önceden de katılmak istediğini ancak çocuklarına bakacak kimse olmadığı için sürekli ertelemek zorunda kaldığını söyledi. Çocuk etkinlik odaları ile hem kendisinin hem de çocuklarının mutlu olduğunu ifade eden Usta, "Bir yandan kursa gidiyorum, bir yandan da çocuklarım eğitim alıyor." ifadesinde bulundu.

İkiz çocukları Selen ve Selin Uysal ile ASMEK'e gelen Kur'an-ı Kerim kursiyeri Zeynep Uysal ise şunları aktrdı:

"İkiz bebeklerime bakmak için evde çok kapalı kaldım. Çocuklarım üç buçuk yaşına geldikten sonra böyle bir olayı duydum. Daha sonra müracaatta bulundum. Çocuklarımı da kayıt ettirdim. Çocuklarımın hem sosyalleşmesi ve okul eğitimine hazırlanmaları için çok iyi oldu. Çocuklarım da çok mutlu."

Çocuk gelişim uzmanı Selma Yörük ise çocuk etkinlik odalarına ailelerin büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Kursiyerlerin meslek edinirken çocuklarının da okul öncesi eğitim aldığına dikkati çeken Yörük, bütün kursiyerlerin çocuklarını getirmek istediğini ancak kontenjanlarının dolduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Zeynep Uysal Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title