Haberler

Aslı'nın Ailesi Keşiften Vazgeçti

Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde 2.5 yıl önce antrenman yaparken geçirdiği kazada yaşamını yitiren milli kayakçı 17 yaşındaki Aslı Nemutlu'yla ilgili görülen 16 sanıklı davada Nemutlu ailesi, zaman kaybına yol açacağı için olay yeri keşif isteğinden vaz geçti. Baba Ahmet Metin Nemutlu, "Aslı yaşıyor olsaydı üniversite ikinci sınıfı bitirmişti. Ancak davada hiçbir ilerleme olamadı" dedi.

Konaklı Kayak Merkezi'ndeki Alp Disiplini yarışmasına katılmak için Erzurum'a gelen Milli kayakçı Aslı Nemutlu, 12 Ocak 2012 günü antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelerine çarparak hayatını kaybetti. Nemutlu'nun ölümü üzerine Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) eski Başkanı Özer Ayık, antrenörler Fidan Kırbaç Özbakır, Recep Süleyman Dilik, Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar, TKF eski Genel Sekreteri Ahmet Muhtar Kurt ile Konaklı kayak merkezi pistlerinden sorumlu Ahmet Demir ve mekanik işlerinden sorumlu Ebubekir Urhan hakkında Erzurum 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 3- 6 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

4'üncü Asliye Ceza Mahkemesinde 7 kişi hakkında dava devam ederken, Erzurum Valiliği'nin 12 Aralık 2011'de yayınladığı 'Kayak merkezlerinde alınacak önlemler' konulu talimatnameyi uygulamadıkları gerekçesiyle İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, Gençlik ve Spor Hizmetleri (GSH) eski İl Müdürü Fatih Çintimar, 112 Acil Komuta Merkezi Başhekimi Gürsel Bedir, 112 Acil Komuta Merkezi Başhekim Vekili Nihat Bulandere, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Özgür Çelebi, Konaklı Kayak Merkezindeki tesislerinin eski ve yeni amirleri Metin Aydoğdu, Yakup Çiltaş, GSH'den Bülent Tilkidögen, Şinasi Polat hakkında 2'nci Sulh Ceza Mahkemesinde 'görevi kötüye kullanmak' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle ikinci bir dava açıldı. 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde 27 Aralık 2013 günü yapılan duruşmada görevsizlik kararı verilerek dosya Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi. 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dosyaların birleştirilmesi üzerine sanık sayısı 7'den 16'ya yükseldi.

Dosyaların birleştirilmesinin ardından bugün 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen 10'uncu oturumda Sulh Ceza'dan gelen dosyanın 9 sanığı dinlendi. Sanıklar ve avukatları, daha önce mahkemede verdikleri ifadeleri tekrar etti. Nemutlu ailesinin avukatları Sinem Oskay Baş, keşif yapılmasını istemediklerini bildirdi. Hakim Haşim Kızıltaş birleştirilen dosyayı incelemek için duruşmayı Eylül ayına erteledi.

Şimdiye kadar yapılan tüm duruşmalara katılan Aslı'nın babası Ahmet Metin Nemutlu, "Adliye girişindeki yazıda Atatürk diyor ki; 'Hakikatı konuşmaktan korkmayınız.' Biz hala konuşmaya başlayamadık. 1.5 yıldır, mahkemeye gidip geliyoruz. Mahkemenin ortasına geldik mi gelemedik mi anlayamadım. Her mahkemeden şaşırarak çıkıyoruz. Zaman uzadıkca keyfimiz kaçıyor ama sabırla takip ediyoruz. Dosyalar birleşti ama hakim bey izinde olduğu için okuyamamış. Halbuki bu dosyanın ne olacağı biliniyor bir hazırlık yapılsaydı bugün belki bir sonuç çıkabilirdi. Keşif talebi istemiyoruz. O zaman sanık avukatları, seçilen bilirkişiler, son dakika oyunlarıyla keşif günlerini iptal ettiler. Şimdi tekrardan aynı şeylerle karşılaşmak istemiyoruz. Keşif yapılacak bilirkişilere karşı taraftan hep itirazlar geldi. Seçilenler son dakika mazaret gösterip katılmadı. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nde yetişmiş eğitimli insanları bulamıyoruz. Kala kala itiraz edilmeyen 2-3 üniversite kaldı. Onlara da itiraz gelirse yurt dışından bilirkişi mi isteyeceğiz, bilmiyorum. Karamsarlık içindeyim. Yargıdan da biraz endişe duymaya başladım. Lise son sınıfta kaza geçiren Aslı yaşıyor olsaydı şimdi üniversite ikinci sınıfı bitirmişti. Ancak davada hiçbir ilerleme olamadı" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Aslı Nemutlu Ahmet Metin Konaklı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title