Haberler

Aslı Nemutlu'nun Babası Mahkeme Kararını Değerlendirdi

Erzurum’un Konaklı Kayak Merkezi’nde antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak 17 yaşında hayatını kaybeden Aslı Nemutlu’nun ölümüne ilişkin davada karar çıktı.

Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak 17 yaşında hayatını kaybeden Aslı Nemutlu'nun ölümüne ilişkin davada karar çıktı. Sanıklar 1,5 yıl ile 2,5 yıl arasında değişen hapis cezaları alırken, baba Metin Nemutlu mahkemenin verdiği kararı değerlendirdi. Nemutlu, "Adalete inancımızın zaman zaman kaybolduğu dönemlerde kendimize göre bir başarı elde ettik. Bir zafer olarak düşünebiliriz" dedi.

Geçirdiği talihsiz kaza sonucu genç yaşta hayata veda eden Aslı Nemutlu'nun ölümüne ilişkin açılan davada karar çıktı. Sanıklar hakkında 1,5 yıl ile 2,5 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi. Aslı Nemutlu'nun Kalamış'ta dikilen heykeli önünde kararı değerlendiren baba Metin Nemutlu, "3 yıllık dava sonucunda mahkeme 7 kişiye ceza verdi. Beklediğimiz cezalardan düşük geldi ama sonuçta suçların ceza bulması açısından bizleri mutlu etti. Mücadelemizin boş olmadığını bize gösterdi" dedi.

Kızına bir söz verdiğini anımsatan Nemutlu, "Kızımıza da bir söz vermiştik baba olarak, ben söz vermiştim, sonuna kadar mücadele edeceğiz ve suçluları bulacağız diye. Mahkemede uzun davalar sonucunda 17'inci celsede suçlu kişilere cezalarını verdi. Türkiye'de bir ilktir, spor kamuoyunun da yakından takip ettiği, aylardır bize destek veren dostlarımız, arkadaşlarımız hep beraber Aslı'nın bu davasını takip ettik" diye konuştu.

"BAŞKA ASLILAR ÖLMESİN, BAŞKA AİLELERİN BAŞINA GELMESİN"

Nemutlu, "Sonunda hedefimize ulaştık. Zaten bir kısım cezada paraya çevrildi, bir kısmı iyi halden dolayı ileri zamana ertelendi. Sonuçta bu kişilerin ceza alması önemli ama asıl önemli olan bu mücadelenin sonuçsuz kalmamasıdır. Bunda başarılı olduk. İnşallah başka Aslılar ölmesin, başka ailelerin başına gelmesin. Türkiye'de herkesin başına çok değişik şeyler geliyor. Adalete inancımızın zaman zaman kaybolduğu dönemlerde kendimize göre bir başarı elde ettik. Bir zafer olarak düşünebiliriz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aslı Nemutlu Konaklı Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title