Haberler

Aslı Nemutlu Davası 3 Yıl Sonra Karar Aşamasına Geldi

Hümeyra PARDELİ/ ERZURUM,(DHA- ERZURUM'un Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak 17 yaşında hayatını kaybeden Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili davanın 16'ncı duruşması yapıldı.

Hümeyra PARDELİ/ ERZURUM,(DHA- ERZURUM'un Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak 17 yaşında hayatını kaybeden Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili davanın 16'ncı duruşması yapıldı. 3 kez yapılması kararlaştırılan keşfin sanık avukatlarının itirazları üzerine yapılamadığı, 2 kez hakimin reddedildiği davada sona gelindi. 15 duruşma dosyaya bakan hakimin tayini çıkması nedeniyle yeni gelen hakim dosyayı inceleyip karara bağlamak için süre istedi.

Konaklı Kayak Merkezi'ndeki Alp Disiplini yarışlarına katılmak için Erzurum'a gelen Aslı Nemutlu, 12 Ocak 2012 günü antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak öldü. Nemutlu'nun ölümü ile ilgili, aralarında Türkiye Kayak Federasyonu eski Başkanı Özer Ayık, Gençlik Hizmetleri ve Spor eski İl Müdürü Fatih Çintimar, İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik'in de bulunduğu toplam 16 görevli hakkında 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Sanıkların bir bölümü için 'Taksirle ölüme neden olmak' suçundan 2- 6 yıl, diğer bölümü için de 'Görevi kötüye kullanmak' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi. Yargılama aşamasında Aslı Nemutlu'nun öldüğü pistte 3 kez yapılması kararlaştırılan keşif bir türlü gerçekleşmeyince, Ankara 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nin görevlendirmesi ile bilirkişi raporu hazırlandı. Hazırlanan 3'üncü bilirkişi raporunda, TKF Başkanı Özer Ayık'ın birinci derece kusurlu, antrenörler Fidan Kırbaç Özbakır ile Recep Süleyman Dilik, pist şefi Ahmet Demir, federasyon gözlemcisi Nevzat Bayraktar ve yarışma müdürü Ahmet Muhtar Kurt ise tali kusurlu görüldü. Özer Ayık'ın avukatı 15'nci duruşmada son bilirkişi raporunada itiraz edip, Hakim Haşim Kızıltaş hakkında ikinci kez reddi hakim talebinde bulundu.

Ağır Ceza Mahkemesi Hakim Kızıltaş hakkında istenen reddi hakim talebini kabul etmedi. HSYK yaz kararnamesi ile Kızıltaş'ın tayini çıkınca yerine Hakim Elif Özaydın Yalımer görevlendirildi.

4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görülen 16'ncı duruşmada anne Ayşe Elerman Nemutlu, baba Ahmet Metin Nemutlu, avukatları ve sanık avukatları hazır bulundu. Duruşma hakimi Elif Özaydın Yalımer dosyayı inceleyip karar vermek için süre istedi. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 20 Kasım 2012'de görülmeye başlayan Aslı Nemutlu davasının 26 Ekim günü karara çıkması bekleniyor.

Duruşmalardan sadece birine yenilik olmadığı için katılmayan Nemutlu ailesi kararın kızları Aslı lehine çıkacağına inandıklarını söyledi. Anne Ayşe Elerman Nemutlu, "Hakim değişikliği nedeniyle yeni gelen hakim haklı olarak dosya çok geniş olduğu için okumak için ve karar süreci için bir süre istedi. Bizim tahminimizden oldukça çok kısa bir süreye gün verildi. Herhangi bir eksiklik olmazsa ki şu an bir eksliklik yok gibi görünüyor, 26 Ekim'de kararını vereceğini söyledi. Önceki hakimimiz de iki kere reddedilmesine rağmen tüm olgunluğuyla görevini yerine getirerek eksiksiz bir şekilde adım adım yavaş yavaş tam görevini yaparak ilerledi. Davanın bu kadar uzun sürmesinin sebebi devamlı her rapora itiraz etmeleri. 6-7 raporun sadece bir tanesi onların tarafından gerisi Aslı Nemutlu tarafında olunca soru işaretleri bırakıyor kafada. En sonki raporada yine itirazda bulundular" dedi.

Baba Ahmet Metin Nemutlu ise şunları söyledi:

"Dosyaya yeni bir hakim atandı. Önünde de bir aylık bir zaman var. Dosyayı muhtemelen başka bir bakış açıcıyla değerlendirmiştir. Karşı tarafın söylediği gibi bir usulsüzlük, uygulamalarda bir yanlışlık olsaydı ya da böyle birşey dikkatini çekseydi hakime hanım karar için bu kadar yakın tarihte bir gün vermezdi. Ben Aslı'nın lehine sonuç çıkacağını tahmin ediyorum ama tabi yargı nasıl bir değerlendirme yapar, sanık sayısı çok her sanığa nasıl bir suç oranı paylaştırır onu bilemiyoruz. Bu kadar peşinde olduğumuz bir davada hem Aslımızın rahat etmesi hem de bana göre örnek bir spor davası bu doğru bir karar çıkacağını, bu kadar zamanında bizim adımıza boşa geçmediğini göreceğiz diye kendi içimde bir baba olarak kanaatim var. İnşallah yanılmayız. Az bir zaman kaldı 25 gün sonuna yaklaştık diyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aslı Nemutlu Konaklı Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title