Haberler

Aslı Çakır Alptekin Pistlere Döndü

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından yarışlardan men cezasında indirime gidilen milli atlet Aslı Çakır Alptekin, olimpik deneme yarışıyla pistlere döndü.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından yarışlardan men cezasında indirime gidilen milli atlet Aslı Çakır Alptekin, olimpik deneme yarışıyla pistlere döndü.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nın pistinde gerçekleştirilen organizasyonda milli atlet,1500 metrede olimpiyat kotası alabilmek için çıktığı ilk sınavda başarılı olamadı.

Olimpiyat kotası alabilmek için 4.07.00'lık zamanı geçmeye çalışan Aslı Çakır Alptekin, 4.19.70'lik dereceyle barajın gerisinde kaldı.

Aslı Çakır Alptekin, CAS'ın kararından sonra 11 Temmuz Pazartesi gününe kadar 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda yarışabilmek adına gerekli kotayı almaya çalışacak.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF), Aslı'nın cezasında indirime gidilmesinin ardından olimpik deneme yarışını planlayarak Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'ne bildirmişti. Aslı Çakır Alptekin, Türkiye'deki yarışta barajı geçememesi durumunda şansını uluslararası organizasyonlarda aramaya devam edecek.

Aslı: "Koşabileceğimi düşünüyorum"

Yarıştan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aslı Çakır Alptekin, ara verdiği 4 yılda büyük kayıplar yaşadığını ve yeteri kadar antrenman yapamadığını söyledi.

Milli atlet, çalışmalarını kıştan itibaren sürdürdüğünü ve kısa sürede toparlanmaya çalıştığını belirterek, "Bugün aslında durumum daha iyiydi. Yapacağım derece bu değildi. Bazı olumsuzluklardan dolayı derece gelmedi. 11 Temmuz'a kadar vaktim var. Koşabileceğimi düşünüyorum. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Antrenman yaptıkça canım daha çok yarış koşmak istiyor. O yüzden ilerleyen zamanlarda daha sağlam döneceğim. İlk yarışımda kısmet olmadı. Yarış koştukça yavaş yavaş açılıyoruz. Artık önümüzdeki yarışlara bakacağız." ifadelerini kullandı.

Aslı Çakır Alptekin, 4 yıl sonra katıldığı ilk yarışta oldukça heyecanlı olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Yurt dışında koşmak ya da daha iyi rakiplerle koşmak derece çıkartıyor ve daha iyi koşmamızı sağlıyor. Tek başına daha zor. O yüzden yurt dışındaki yarışlara bakacağız. Kolay bir süreç değildi. Yaklaşık 6-7 ayda bu seviyeye geldik. Dava süreçlerinde kendimi antrenmana veremiyordum. O yüzden çok antrenman yapamadım ama sahalara döndüm. Şu an ilk hedef olimpiyat barajı. Onun için uğraşıyoruz. Kısmet olursa Rio'ya gitmek istiyorum. Olmazsa Avrupa Şampiyonası, Dünya Şampiyonası ve Akdeniz Oyunları var. Oraya daha sağlam ve iddialı gideceğim. Hedefim şu an sadece baraj aşmak. Ama seneye en üst seviyelerde madalya arayacağım. Asıl hedefim seneye."

Kaynak: AA / Spor

Atatürk Olimpiyat Stadı Aslı Çakır Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title