Haberler

Aslı Baş Davasında İki Savcı Hakkında Suç Duyurusu

İş adamı Ahmet Bayer’in villasının balkonundan düşerek ölen Aslı Baş'ın davasında avukatlar 2’si savcı 11 kişiden şikayetçi olduklarını açıkladı.

Muğla’ın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak beldesinde iş adamı Ahmet Bayer’in villasının balkonundan düşerek ölen 2003 Mankenler Kraliçesi Aslı Baş'ın davasına bakan avukatlar 2’si savcı 11 kişiden şikayetçi olduklarını açıkladı.Aslı baş’ın avukatlarında biri olan Faruk Zorba Aslı Baş’ın bundan 3 yıl önce merhametsizce öldürüldüğünü belirterek “Aslı Baş’ın ölümünün arkasından bir müsamere sahneye konuldu. Önce denildi ki kaza ile düşüp öldü. Hemen ardından da müsamerede ki bir değişiklik ile intihar ettiğini söylediler. İfadeler buna göre alındı ve 17 ay boyunca etkin bir soruşturma yapılmadı. Nihayet savcı değişikliği ile soruşturmada yeni bir boyut başladı ve dosya tekrar açıldı. Ancak 17 ay boyuncu soruşturmaya sumen altı eden ilişkiler ağı bugün itibari ile ortaya çıktı. Ve biz buna istinaden Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Suç duyurusunda bulunduklarımızdan bir tanesinin olayı faiileri arasında olduğunu düşünüyoruz. Çünkü olay anında oradaydı ve bu müsamereyi organize eden kişiydi. Daha sonra olay yeri derhal yıkatıldı. Yıkayan ve yıkattıran ile ilgilide suç duyurumuz var. Adil bir yargılama yapılmasına engel olundu. Cumhuriyet başsavcısı, cumhuriyet savcısı arandı ve bu sayede uzun süre dosya sürüncemede bırakıldı. Bu kişiler hakkında da suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca orta Doğu Teknik Üniversitesi’ni raporu ile tespit edilen yalancı tanıklık yapmış kişiler hakkında da suç duyurusunda bulunduk. Toplam olarak 11 kişi hakkında suç duyurusunda bulunduk bunlardan ikisi başsavcı ve savcıdır” dedi.

EREN AYHAN

MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Bayer Aslı Baş Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title