Haberler

    Aslan Arena'da Küllerinden Doğdu: 3-2

    Galatasaray, Gençlerbirliği karşısında ilk yarısını 2-0 yenik kapadığı maçta müthiş bir geri dönüşle üç puana uzanarak ikinci sıradaki yerini korudu.

    Spor Toto Süper Lig'de 32. hafta karşılaşmalarında ikinci sıradaki yerini korumak isteyen Galatasaray, sahasında konuk ettiği Gençlerbirliği'ni zor da olsa 3-2'lik skorla mağlup ederek istediğini aldı.

    Sarı-kırmızılı takıma ilk yarısını 2-0 yenik kapadığı maçta galibiyeti getiren goller Burak Yılmaz, Ahmet Yılmaz Çalık (kk.) ve Umut Bulut'tan geldi.

    Aatıf'a cevap Yekta'dan

    3 - 2

    4

    İsabetli şut

    3

    9

    İsabetsiz şut

    5

    6

    Korner

    3

    23

    Faul

    22

    5

    Sarı kart

    5

    0

    Kırmızı kart

    0

    %59

    Topla oynama

    %41

    Karşılaşmanın ilk yarısına fırtına gibi başlayan Gençlerbirliği, üst üste bulduğu gollerle iki farkla öne geçerken, Galatasaray ise ilk 45 dakikalık süre boyunca rakip kalede hiç etkili olamadı.

    6. dakikada Gençlerbirliği ilk ciddi atakta golü buldu. Semih'in orta saha çizgisinin önünde müdahale edemediği topla hareketlenen Zec'in pasında, bu kez Hakan'ın meşin yuvarlağa dokunamadı ve Oktay savunmanın arkasına sarkarak kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun ceza sahasına girerek yaptığı vuruşta, top ağlarla buluştu: 0-1

    12. dakikada Oktay'ın derinlemesine pasıyla soldan hareketlenen Uğur'un ortasında kale önünde uygun durumda vuruşunu yapan Zec, fileleri havalandırarak, skoru Gençlerbirliği lehine 2-0'a getirdi.

    42. dakikada Sneijder'in kullandığı faul atışında, penaltı noktası üzerinde yükselen Umut kafa vuruşunu yaptı ancak top üstten auta çıktı.

    Kalan sürede sonuç değişmedi ve ilk yarı konuk ekip Gençlerbirliği'nin 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

    İkinci yarının detayları birazdan...

    MAÇIN HEYECANINI YENİDEN YAŞAMAK İÇİN TIKLAYIN!

    Roberto Mancini

    Performans: 7/10

    İlk yarıda takımı hiçbir varlık gösteremedi ancak bu kez duruma erken müdahele etti ve gerekli değişiklikleri yaparak maçı çevirmesini bildi.

    Mehmet Özdilek

    Performans: 5/10

    İlk yarıda takımı dirençli görüntüsü ve akılcı oyunuyla beğeni topladı. Ancak ikinci yarıda baskının geldiği anlarda gerekli hamleleri yapamadı. Tabii bunda eksiklerin de etkisi vardı...

    Gençlerbirliği'nde 6 eksik Gençlerbirliği, Galatasaray maçına 6 eksik oyuncu ile çıktı. Başkent temsilcisinde, sakatlıkları bulunan Bogdan Stancu, Ramazan Köse, Mervan Çelik ve Özgür İleri ile sarı kart cezalıları Dusko Tosic ve Ante Kulusic, Galatasaray'a karşı forma giyemedi.

    Muslera yerine Ufuk Ligde geçen hafta oynanan Elazığspor maçında sakatlanarak oyundan çıkan ve sol dizinde kemik ve kıkırdak düzeyinde ezilme ve diz içi ödem tespit edilen Uruguaylı kalecinin yerine teknik direktör Mancini, Ufuk Ceylan'a şans verdi.

    E-Bilet uygulaması ilk kez... Sporda şiddet ve düzensizliği önleme adına Türkiye Futbol Federasyonu tarafından hayata geçirilen elektronik bilet (e-bilet) uygulaması Türk Telekom Arena'da ilk kez uygulandı. Öte yandan uygulamanın yapıldığı ilk maçta Türk Telekom Arena tribünlerinde büyük boşluklar yer alması dikkati çekti.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Burak Yılmaz Galatasaray Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title