Haberler

ASKON Yatırımcı Ve Girişimcilere Yol Gösterecek

Güncelleme:

Şanlıurfa'daki şubesinin tanıtımını yapan ASKON Şube Başkanı Orhan Şahin dernek olarak yatırımcı ve girişimcilere kılavuzluk yapacaklarını söyledi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şubesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı. Otel El Ruha'da yapılan toplantıda konuşan ASKON Şanlıurfa Şubesi Başkanı Orhan Şahin derneğin lokal anlamda ilin ekonomik ve sosyal sorunlarına yönelik çözüm bulma konusunda gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi. Urfa'ya gelen yatırımcı ve girişimcilerin önündeki bürokratik engellerin kaldırılması ve daha fazla yatırımcının gelmesi için her türlü yardımda bulunacaklarını kaydeden Şahin bütün iktidarlara eşit mesafede olduklarını belirtti. ASKON'u anlatan Şahin "1998 yılında ülkemizin uzun yılardan bu tarafa birikmiş olan, sosyal, ekonomik ve kültürel sorunları iyice yumak haline dönüşmüş olup, bu sorunları kendilerine hakkaniyet ile sorun edinen, ülkemizin farklı bölgelerinde yaşayan ve iş hayatının içerisinde yoğrulan, 17 sanayici ve işadamları bir araya gelerek, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin (ASKON) doğmasına sebep olmuşlardır" dedi.

4 BİN AKTİF ÜYE

Ülke gelişimine katkı sağlamak için ASKON'un kurulduğunu belirten Şahin "Bugüne baktığımızda yaklaşık 4000 aktif üyesi ile yurt içinde 17 şube ve 2 temsilcilik, yurt dışında ise 3 temsilcilik ile ülkemize ve dünyamıza önemli bir sivil toplum kuruluşu (STK) olarak hizmet etmektedir. Adalet temelinde, müteşebbislerimiz ve kuruluşlarımızın gelişiminin yanı sıra ülkemiz ekonomisine ve dünya ekonomisine katkı sağlamış, sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda yaptıkları çalışmalarla sorunlara çözüm önerileri sunmuş ve ülkemizin de gelişimine değerli katkılar sağlamıştır. ASKON, ülkemizin ve dünyamızın yeniden şekillendirilmesi için haklı zenginlikler üreten bir kuruluş olmuştur. ASKON, bir "yarın inşası" idealiyle yürüyor.. Bu idealini "doğru adımlar" atarak ve "haklı zenginlikler üreterek, "derin özgürlük"leri bayraklaştırarak gerçekleştirmeye özen gösteren bir kuruluştur. Bu açıdan bütün çalışmalarını ve söylemlerini 'doğruya doğru, yanlışa yanlış' deme ilkesine bağlı olarak temellendiriyor. Bu anlayış, bütün panel, eğitim ve seminer programlara yansıtıldığı gibi, faaliyetleri tanıtan askon bülten ve ASKON çekirdek gibi yayınlarda ve her yıl yayımlanan ekonomi raporlarında kendini gösteriyor. ASKON iktidarlardan bağımsız, güncel, politik ve popüler uygulamalara karşı ihtiyatlı, ülkemizin ve insanımızın çıkarlarını önceleyen, aynı vizyonu paylaşan, ulusal ve uluslararası kuruluş ve müteşebbislerle iş birliğini önemseyen bir kuruluştur" diye konuştu.


REKABET GÜCÜ ARTTIRMAK

ASKON'a üye olan işletmelerin uluslararası alanda daha güçlü ve daha rekabet edilebilir hale gelmesini amaçladıklarını vurgulayan Şahin şunları kaydetti: "Üye işletmelerimizin başta olmak üzere, ülkemizin rekabet gücünü arttırmak, haksızlıkların giderilmesi mücadelesi vermek ve iktisadi hayatın ahlaki temelde şekillenmesine katkıda bulunmaktır. ASKON, kuruluşlarımızın ve müteşebbislerimizin uluslararası rekabette daha saygın ve daha güçlü, pazarlarda ise daha etkin ve daha verimli olmaları yönünde gelişmeleri için kendilerine destek vermek ve onlara rehberlik etmek için çalışmaktır.

ASKON üye ve çalışanlarına mesleki ve kişisel gelişim fırsatları sunar, üyelerinin yöneticilerinin ve çalışanlarının hak ve hukukunu koruma sorumluluğu taşır. ASKON ekonomi ve iş dünyasının yanı sıra gerek yerel, gerek ülkesel ve gerekse toplumsal sorunlara çözüm bulma noktasında ASKON Şanlıurfa şubesi olarak var gücümüzle çalışacağımızı belirtir. ASKON Şanlıurfa şubemizin tüm Şanlıurfalılara ve iş dünyasına hayırlı olmasını temenni ederiz." Şahin daha sonra tanıtım toplantısına katılan gazetecilerin sorularını yanıtladı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Orhan Şahin Yerel Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title