Haberler

Askon'un 400 Bin Fidan Dikim Töreni

Başbakan Erdoğan: "Bu fidan dikme töreninin çok önemli bir anlamı daha var. Bildiğiniz gibi ASKON mayıs sonu, haziran ayı bu süre içerisinde bir söz vermişti" "Ağaç bahanesi altında yapılan şiddet gösterileri karşısında ASKON net bir tavır ortaya koymuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, fidan dikme töreninin çok önemli bir anlamı bulunduğunu belirterek, "Bildiğiniz gibi ASKON mayıs sonu, haziran ayı bu süre içerisinde bir söz vermişti. Ağaç bahanesi altında yapılan şiddet gösterileri karşısında ASKON net bir tavır ortaya koymuştu. Demişti ki ASKON'lu kardeşlerim, 'Eğer sizin derdiniz gerçekten ağaçsa biz 4'e karşı 400 bin fidan sözü veriyoruz.' Bugün işte bu sözün yerine getirildiğine de hep birlikte şahit oluyoruz" dedi.

Erdoğan, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) ile Orman ve Su işleri Bakanlığının işbirliğiyle Pendik'te düzenlenen 400 bin fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, dikilecek fidanların İstanbul ve Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek, böylesine hayırlı bir işte emeği geçenleri tebrik etti.

Atılacak adımda sadece bu bölgenin değil, Çatalca, Durusu ve Sultanbeyli bölgelerinde de dikilecek fidanların, İstanbul'un yeşil görüntüsünü daha da zenginleştireceğine, güzelleştireceğine inandığını dile getiren Erdoğan, "Bilhassa burada, içinde bulunduğumuz bu arazide dikilecek ağaçlar, şehri güzelleştirmenin yanında göğüs hastalıklarından muzdarip insanlarımızın ferahlamasını sağlayacak şekilde özel olarak seçildi" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, ormanların varlıkları itibarıyla hava, toprak ve suyun yani sağlığın kaynağı, garantisi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Şimdi bunu, işte bu ormanla göğüs hastalıklarına iyi gelen ağaçlar yoluyla doğrudan doğruya bir şifa kaynağı haline dönüştürüyoruz. Milletimizin binlerce yıllık varlığıyla bu topraklarda kök saldığı, yaşadığı gibi bugün diktiğimiz fidanların da kök salarak gelişip, büyümesini, uzun yıllar varlıklarını devam ettirmesini temenni ediyorum. Bu fidan dikme töreninin çok önemli bir anlamı daha var. Bildiğiniz gibi ASKON mayıs sonu, haziran ayı bu süre içerisinde bir söz vermişti. Ağaç bahanesi altında yapılan şiddet gösterileri karşısında ASKON net bir tavır ortaya koymuştu. Demişti ki ASKON'lu kardeşlerim, 'Eğer sizin derdiniz gerçekten ağaçsa biz 4'e karşı 400 bin fidan sözü veriyoruz.' Bugün işte bu sözün yerine getirildiğine de hep birlikte şahit oluyoruz. Bir tarafta bahaneyle şiddet oluşturan, vatandaşımızı maalesef dilhun edenler, esnafımızın bütün iş yerlerini kırıp dökenler, molotofkokteylleriyle güzelim İstanbulumuzu buradan diğer şehirlerimizi adeta terörize edenler... ASKON'un öncülüğünde şu anda oluşacak bu ormanın milli iradeye saygı kavramıyla sembolleştirilmiş olmasından dolayı da bu atılan adımı son derece isabetli buluyorum."

Başbakan Erdoğan, ASKON'un diğer yüzlerce sivil toplum kuruluşu gibi daima milli iradenin yanında yer aldığını ve çözümün millette aranmasına daima destek olduğunu ifade etti.

Kendisi de milletin bağrından çıkmış bir kuruluş olan ASKON'u demokrasiden, milletten, milli iradeden yana bu tavrından dolayı da ayrıca kutladığını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Eğer mesele ormansa ağaçsa yeşili korumaksa eğer meselenin gerçekten bu olduğuna inananlar varsa onlara birkaç rakamla Türkiye'yi nereden nereye getirdiğimizi anlatmak istiyorum. Biz geçtiğimiz 11 yılda tam 3 milyon 691 bin hektar, yani yaklaşık olarak söylüyorum, 37 milyon dekar ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yaptık. Ülkemizin orman varlığını azaltmak bir yana mevcudun üzerine 900 bin hektar daha orman alanı ilave ettik. Bildiğiniz gibi yangın sebebiyle tahrip olan orman alanlarımızı zaten bir yıl içinde yeniden oluşturuyoruz."

-"2 milyor 800 milyon adet fidanı toprakla buluşturduk"

Başbakan Erdoğan, bir yandan mevcut ormanları rehabilite ederken bir yandan da daha önce orman olmayan, ağaç bulunmayan 900 bin hektar alanı ormana dönüştürdüklerini anlatarak, şunları konuştu:

"Bu dönemde 2 milyar 800 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 2 milyar 800 milyon...  Bizim işimiz bu, bizim işimiz çevrecilik, bizim işimiz ağacın olmadığı yere ağacı götürmek ve çeşitlendirerek götürmek. İşte bugün bu rakama 400 bini aşkın fidan daha ilave ediyoruz ASKON'la birlikte. 2008 yılından bu yana Milli Ağaçlandırma Seferberliği Projesi yürütüyoruz. Bunu görmek lazım. Ama gözü olup da görmeyenlar olursa dedik bu proje kapsamında 10 bin 577 kilometre karayolumuzun ve köy yolumuzun kenarına 6 milyon 600 bin fidan diktik."

Başbakan Erdoğan, aynı şekilde 27 bin 393 okulun bahçesine 5,5 milyon fidan diktiklerini ifade ederek, 1095 sağlık ocağı ve hastanenin bahçesinde de 267 bin fidanı toprakla buluşturduklarını dile getirdi.

Askeri kışlalarda da 7 bin 800 hektar alanda 11 milyon 492 bin fidan diktiklerine dikkati çeken Erdoğan, 1 milyon 300 bin fidanla 9 bin 826 ibadethane ve mezarlığı ağaçlandırdıklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, kendi fidanını dikmek isteyen belediye ve vatandaşa 110 milyon fidanı bedelsiz verdiklerine değinerek, sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Üniversitelerimizdeki ağaçlandırma seferberliğini 15 Kasım'da Ankara Gazi Üniversitesi'nin Gölbaşı Yerleşkesi'nde bizzat başlattık. Hedefimiz her üniversite öğrencisi için 1 olmak üzere toplamda 5 milyon fidanı toprakla buluşturmak. Bütün bunların yanında İstanbul'a, burası çok önemli İstanbul'a 100 bin erguvan, Bursa'ya 100 bin kestane, Çanakkale'ye 250 bin gül fidanı dikerek, bu şehirlerimizi tarihi kimliklerine uygun şekilde inşallah güzelleştiriyoruz."

Erdoğan, bal ormanları, şehir ormanları gibi projelerle bu yıl başlattıkları badem ve kestane ormanları projeleriyle Türkiye'yi ağaçlandırma çalışmalarını çok yönlü sürdürdüklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Milli parklar, koruma alanları, tabiat parkları, tabiat anıtlarıyla ülkemizin tabii zenginliklerine sahip çıkıyor, bunları muhafaza ediyor ve geliştirerek bizden sonraki nesillere aktarıyoruz. Bugün toprağa diktiğimiz 400 bin fidanın, bundan sonra dikeceğimiz milyonlarca, milyarlarca fidanların kökleri, dalları, yapraklarıyla barınmalarına vesile olacakları canlılarıyla ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. ASKON'un kampanyasına destek veren ve biraz sonra kendilerine plaket takdim edeceğimiz kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyorum. İstanbulumuzda bu sürece katkısı olan başta gerek Valimiz, gerek Büyükşehir Belediyemiz gerekse ilgili Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın il müdürlüklerine, Sağlık Bakanlığımızın il müdürlüğüne şükranlarımı ifade ediyorum."

Törenden notlar

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından ASKON'un kampanyasına destek veren kuruluşların temsilcilerine plaket verdi.

Erdoğan, ardından fidan dikti. Erdoğan'dan sonra fidan dikimi sırasında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca toprak attı.

Başbakan Erdoğan ayrıca tören alanının yakınında bulunan çocuklara da oyuncak hediye etti. - İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Türkiye Pendik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title