Haberler

Askıda Kalan Kayalar Tehlike Saçıyor

Hakkari’nin Durankaya beldesi ile Geçitli köyü arasında, yol yapım ve genişletme çalışmaları sırasında açıkta kalan kayalar, tehlike saçıyor.

Hakkari'nin Durankaya beldesi ile Geçitli köyü arasında, yol yapım ve genişletme çalışmaları sırasında açıkta kalan kayalar, tehlike saçıyor.

Durankaya beldesi ile Geçitli köyü arasındaki karayolunda yol genişletme ve yapım çalışması sırasında yüklenici firma tarafından kayalıkların altındaki toprağın hafriyat olarak çıkartılması ve kayaların askıda kalması tehlike arz ediyor. 50 metre yükseklikteki kaya ve toprak yığınlarında çatlakların oluşması nedeniyle endişe yaşayan belde sakinleri, yetkililerin soruna acil önlem alması gerektiğini söylediler. Belde yolunu kullanırken adeta ölümle burun buruna geldiklerini belirten Durankaya Bağlarbaşı Mahallesi sakinleri, "Bir süreden beridir Durankaya ile Geçitli arasındaki karayolunda bir firma tarafından yol genişletme ve yapım çalışmaları yapılıyor. Çalışmalar sırasında asfalt için çıkartılan hafriyat, 50 metre yükseklikteki toprak yığını ve kayaları yerinden oynattı. Büyük çatlamaların oluştuğu kayalıkların yola düşmesi sırasında can kayıpları yaşanabilir. Burada günde onlarca araç geçiyor. Sesten dolayı bile bu kayalar inebilir. Buradan geçerken korku içinde geçiyoruz. Yetkililerden isteğimiz bu kayalar can ve mal kaybına neden olmadan bir çare bulunmasıdır" dedi.

Öte yandan, yolda geçen sürücüler ise yol kenarında çıkartılan hafriyat sonrası yolun büyük oranda tehlike oluşturduğunu söylediler. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Durankaya Geçitli Hakkari Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title