Haberler

Aski, Çubuk'ta Hizmet Binası ve Şantiye İnşaatına Başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Çubuk ilçesinde bölge müdürlüğü olarak kullanılmak üzere hizmet binası ve şantiye inşaatına başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Çubuk ilçesinde bölge müdürlüğü olarak kullanılmak üzere hizmet binası ve şantiye inşaatına başladı.

ASKİ Çubuk Bölge Müdürü Mehmet Akyıldız, ilçede önemli yatırımlara imza atan ASKİ'nin tahsis edilen 10 bin metrekarelik araziye şantiye alanı, depolar ve hizmet binaları yapmak için çalışmalara başlandığını söyledi.

Yaklaşık 10 bin metrekarelik alana şantiye alanı ve hizmet binaları yapılacağını aktaran Akyıldız, "Bu alana 3 bin metrekarelik kapalı inşaat yapılacak. Bunun bin 900 metrekaresi otopark olacak. Geri kalan bin 100 metrekarelik alanda ise hizmet binaları yer alacak. İki ay içinde biterilerek hizmete girecek olan ASKİ Çubuk Bölgesi şantiye alanı ve hizmet binaları sayesinde Çubuk daha hızlı hizmet alacak. Bu yatırımı ilçemize kazandıran Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İlçe genelinde birçok mahallenin su ihtiyacını karşılamak için yeni hizmetlerin yapıldığını kaydeden Akyıldız, 2015 yılında ilçede yürütülen çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

"Bu yıl Kavşakkaya Barajı'ndan, Çubuk 2 Barajı'na su iletmek amacıyla 13 bin metre ana iletim hattı döşendi, 5 bin metreküp su deposu, her biri bin 600 KW gücünde 3 adet pompa ve elektrik motoru bulunan pompa istasyonu ve pompalanan suyun hidroelektrik gücünden elektrik elde etmek üzere 900 KW kapasiteli bir tribün inşa edildi. Pompa için kullanılan elektrik enerjisinin yaklaşık yüzde 30'u bu tribünden karşılanacak olup, kapasitenin artması ile Çubuk ilçesinin tamamının içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanmasının yanında, ilçeye kurulan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yerleşke alanı başta olmak üzere Akyurt, Altınova, Saray ve Pursaklar ilçelerine de su verilebilecek. Bu kapsamda 15 bin metreküp hacimli orta kat su deposu, 5 bin metreküp hacimli üst kat deposu, 3 gruplu üst kat pompa istasyonu, 75 bin metreküp gün kapasiteli ultra filtrasyon sistemli içme suyu arıtma tesisinin yapımına başlandı. Atıksu ve yağmursuyu yatırım çalışmaları kapsamında 30 bin metre yeni hat döşendi. Mutlu Mahallesi'ne 100 metreküp hacimli çelik su deposu yapılırken, aynı su deposundan Gümüşyayla, Akbayır, Elmalı, Camili, Aşağı Emirler, Ağılcık, Karadana, Ovacık ve Sığırlıhacı mahallerinde de yapımına başlandı. TOKİ konutlarına ve buna bağlı diğer köylere su verecek bin metreküp hacimli su deposu tamamlandı. Kızılca Mahallesine 200 metreküp hacimli su deposu ve pompa istasyonu yapılırken, Kızılca pompa istasyonundan İkipınar Mahallesi'ne su verecek 5 bin metre isale hattı çalışmaları da başlatıldı. Akkuzulu Mahallesi'ne ise 3 bin metre uzunluğunda yeni hat döşendi. Bu yıl tamamlanan ve devam eden yatırımların toplam bedeli yaklaşık 70 milyon lira civarındadır."

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Akyıldız Kızılca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title