Haberler

Askf İl Başkanı Aykaç'tan Suluova Gençlerbirliği Kulübü'ne Ziyaret

Amasya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASFK) Başkanı Şerafettin Aykaç, Suluova’da yeni kurulan Gençlerbirliği Spor Kulübü'nü ziyaret etti.

Amasya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASFK) Başkanı Şerafettin Aykaç, Suluova'da yeni kurulan Gençlerbirliği Spor Kulübü'nü ziyaret etti.

Kulüp Başkanı Muhterem Bahadır'a başvuru kabul ve tescil evraklarını vererek hayırlı olsun temennisinde bulunan Aykaç, yıllar önce il genelinde 25-30 amatör futbol takımı mücadele ederken şu an il genelinde halen 9 takımın amatör ligde mücadele ettiğini söyledi.

"Yeni kurulan kulübümüzle birlikte bu sayının artacak olması bizleri ve spor camiasını sevindirmiştir" diyen Aykaç, şöyle devam etti:

"Halen il genelinde 715 lisanslı sporcu var. İl ve ilçelerimizde sentetik çim sahaların açılması ve alt yapı çalışmaları her geçen gün bu sayıyı hızla arttırmaktadır. Şu ana kadar 2013-2014 sezonunda 7 kategoride 6 takımın katılımıyla 167 tane maç oynandı. Amatör spor faaliyetleri büyük bir özveri gerektiriyor. Maddi sıkıntılarla boğuşan amatör sporlarımız ilgisizlikten en üzücü dönemlerini yaşamaktadır. Oysa spor kulüplerimiz amme hizmeti vermekte olup, çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı, pozitif enerjili, dayanıklı ve ahlaklı olarak toplum hayatına kazandırmasında önemli bir görev üstlenmektedir. Ayrıca spora meyilli gençlerimizin yeteneklerini geliştirme, kendilerini ifade edebilme ve maddi olarak da kendilerine geleceklerini hazırlama ve kazanma fırsatları tanımaktadır."

Sportif faaliyetlerin eğitime asla engel olmadığını aksine desteklediğini belirten Aykaç, "Çocuklarımızın ve gençlerimiz eğitimlerine paralel sportif faaliyetlerde bulunmaları daha başarılı ve mutlu bireyler ortaya çıkarmaktadır. Ayrıca yoğun ders temposunun stresinden kurtulmak için ve bir takım kötü alışkanlıklar ve de çevrelere yönelmelerini engellemektedir" dedi.

Gençlerin ve sporsever arkadaşlarının talepleri doğrultusunda yeni kulüp kurma ihtiyacı hissettiklerini belirten Gençlerbirliği Kulüp Başkanı Muhterem Bahadır ise şöyle devam etti:

"Eğitim dışında çocuklarımızın ve gençlerimizin yapabileceği en uygun ve sağlıklı faaliyet spordur. Gençlerimizi kahve ve internet köşelerinden, kötü arkadaş ve çevreden kurtarmak, topluma ahlaklı ve sağlıklı bireyler kazandırmak için bir kulüp kurarak futbol branşında faaliyete başladık. Alt yapıdaki çocuklarımız ve A takımdaki gençlerimiz antrenörlerimiz nezaretinde çalışmalarına başladı. 2014-2015 amatör futbol liginde mücadeleye başlayacağız. Kısa vadede alt yapıya önem verecek uzun vadede ise A takımlarda BAL ligini hedeflemekteyiz. Katkısı ve desteği dolayısıyla herkese teşekkür ederim."

Aykaç'ın ziyaretinde ayrıca, Futbol İl Temsilcisi Talat Çalışır, Suluova Belediye Gençlik Spor Kulübü As Başkanı Naci Öztürk de yer aldı. - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

suluova amasya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title