Haberler

Askerlerin Boğazlarını Kestiler

Güncelleme:

Libya'da Yaşanan Vahşet, Amatör Video Görüntülerine Yansıdı.

Libya'da yaşanan vahşet, amatör video görüntülerine yansıdı.

Libya'nın Tobruk kentinde çekildiği iddia edilen bir amatör video görüntüsünde, Libyalı askerler domuz bağıyla bağlandıktan sonra boğazları kesilmek suretiyle öldürüldü.

Üniformalı oldukları görülen askerlerin isyancılar tarafından bir kontrol noktasında yakalandıktan sonra öldürüldükleri tahmin ediliyor.

Görüntülerde aynı şekilde öldürülmüş, 8 ya da 9 Libyalı asker görülüyor. Görüntüleri çeken isyancılardan birinin, "Hepsini biraraya toplayın" dediği duyuluyor.

-YAĞMALANAN TÜRK FİRMALARININ GÖRÜNTÜLERİ DE VİDEOYA ÇEKİLDİ

Libya'da 15 Şubatta başlayan olaylarda yağmalanan birçok Türk firmasının amatör kamera görüntülerini Türk işçisi Ekrem Aksoy çekti.

Görüntülerin ilk kısmında bir Türk firmasının yağmalandığı endişesi taşıyan işçiler ve Libyalı çalışanlar panik yaşıyorlar. Bu sırada bir Libyalı elinde av tüfeğiyle şantiyenin ön kısmında gelenleri görmeye çalışıyor.

İkinci kısımda ise yağmalanmış şantiye gözüküyor. Şantiyedeki klimaları dahi söken yağmacılar, araç parkındaki araçları alıyorlar. Görüntülerde bazı Türk şirketlerine ait şantiyelerin yakıldıktan sonra çekilmiş videoları yer alıyor.

-FRANSA SAVUNMA BAKANI JUPPE

Fransa Savunma Bakanı Alain Juppe, Muammer Kaddafi'nin Libya'daki liderliğinin sona ermek üzere olmasını tüm kalbiyle ümit ettiğini söyledi.

Juppe, France Inter radyosunda yayımlanan röportajda, Kaddafi'nin Libya'daki ayaklanmaya karşı aldığı, can kayıplarıyla sonuçlanan sert tedbirlerin ardından Fransa'nın, Libya'ya yaptırım uygulanması yönünde yaptığı çağrıyı yineledi. Bu yaptırımların Libya'dan petrol alımlarının durdurulmasını da içerip içermediğinin sorulması üzerine Juppe, "Eğer böyle bir opsiyon teklif edilseydi bundan mutluluk duyardım" diye konuştu.

Fransa ve Almanya'nın, Libya'ya yaptırımlar uygulanması konusundaki ısrarlı çabalar sonucu AB ülkeleri, bu konuyu incelemeyi kabul etmişti.

Aralarında İtalya'nın da bulunduğu bazı AB hükümetleriyse, petrol ve gaz stoklarında aksaklıklar meydana gelmesi durumunda bunun ekonomik sorunlara yol açacağı uyarısında bulunmuşlardı.

-MISIR'A ULAŞAN TÜRKLER İSKENDERİYE'YE HAREKET ETTİ

Libya'dan karayoluyla Mısır'ın Sellum sınır kapısına ulaşan 309 Türkün kapıdan geçiş işlemleri tamamlandı. Libya'dan tahliye edilen Türkler, Türk Büyükelçiliği yetkilileri refakatinde 5 otobüs ile İskenderiye'ye doğru yola çıktılar.

Açıklama yapan konuşan Türkler, Libya'da çok zor günler geçirdiklerini, patlamalardan küçük çocukların etkilendiğini, silahlı aşiret üyelerinin korumasında Mısır sınırına kadar geldiklerini belirterek, "Aramızda 3 gün yemek yemeyenler var. Çok korktuk. Kendi imkanlarımızla sınır kapısına ulaşmayı başardık" dediler.

Libya'dan tahliye edilen 309 Türkün bugün saat 17:00'de Türk Hava yolları'nın göndereceği tahliye uçağıyla İskenderiye kentinden İstanbul Atatürk havalimanına ulaşmaları öngörülüyor.

-LİBYA-TÜRKİYE TİCARİ İLİŞKİLERİ

İlk olarak Tunus'da başlayıp, Mısır'la devam eden halk ayaklanmaları Kuzey Afrika'daki iktidarları sarsarken, isyan ateşinin yayıldığı Libya'da Türk müteahhitlik sektörü önemli işlere imza atıyor.

Türk müteahhitlerinin Libya'da sadece son iki yılda 7 milyar 627 milyon 229 bin dolar tutarında 124 adet proje üstlendiği öğrenildi.

Türkiye'nin Trablusgarp Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği verilerinden derlenen bilgilere göre, 2009'da ekonomisi yüzde 2,1 büyüyen Libya'nın, 2010'da yüzde 5,2 büyüyeceği tahmini yapılırken, bu yılın sonu için beklenen büyüme ise yüzde 6,1 idi.

-LİBYA'NIN EKONOMİK PROFİLİ-

Bankacılık sektörünün dışa kapalı olması ve petrol fiyatlarının yüksek seyretmesi Libya'yı uluslararası finansal krizin olumsuz etkilerinden korurken, 2010 yılı bütçesinde yıllık ortalama 45 ABD doları olarak dikkate alınan varil fiyatının, bu rakamın da üzerinde gerçeklemesiyle bütçenin 2010 yılında da fazla vermesi bekleniyor.

Hiçbir dış borcu bulunmayan Libya için kredi kuruluşları AAA-notu verirken, bu ülkede

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title