Haberler

Askerin Tıraş Ettiği Öğrencilere Karne Konseri

Mardin'in Artuklu ilçesine bağlı Akıncılar köyü Ortaokulu'nda okuyan öğrencilere sivil ve köy karakolundaki asker kuaförler tarafından saç bakımı yapıldıktan sonra düzenlenen Türkçe, Kürtçe konserle, karneleri dağıtıldı.

Mardin'in Artuklu ilçesine bağlı Akıncılar köyü Ortaokulu'nda okuyan öğrencilere sivil ve köy karakolundaki asker kuaförler tarafından saç bakımı yapıldıktan sonra düzenlenen Türkçe, Kürtçe konserle, karneleri dağıtıldı. İlk kez bir kuaför tarafından saçları kesilip, bakım yapılan kız öğrenciler okul yönetimine teşekkür etti. Karne dağıtımıyla ilgili düzenlenen etkinlik, ünlü yazar Yaşar Kemal'e adandı.

Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı olan 1200 nüfuslu Akıncılar köyü Ortaokulundaki 350 kız ve erkek öğrenciye karneleri okul yönetimi tarafından düzenlenen etkinlikle verildi. Okul Müdürü Metin Aydın'ın girişimiyle 5 gün öncesinden "eğitim eğlenceli bir iştir" adı altında başlatılan karne şenliğine köydeki ilçe jandarma karakol komutanı astsubay Erkan Kaya da destek verdi. Karne şenliği kapsamında futbol turnuvası, okulun modern yemekhane ve kültür merkezinin açılışı, öğrencilere kebap ziyafeti ve Kemalpaşa tatlısının verilmesinden sonra öğrencilerin saç bakımı da unutulmadı.

KIZ ÖĞRENCİLER İLK KEZ KUAFÖRLE TANIŞTI

Mardin'den gelen 3 kuaför ile köydeki jandarma karakolunda görevli 2 asker de karne dağıtımı öncesinde kız ve erkek çocuklarını tek tek tıraş edip saç bakımlarını yaptı. Köyde oturan ve ilk kez kuaför tarafında saçları kesilip bakım yapılan kız öğrenciler okul yönetimine teşekkür etti.

SAÇ BAKIMINDAN SONRA TÜRKÇE-KÜRTÇE KONSERLİ KARNE DAĞITIMI

Yarıyıl tatilinin başlaması nedeniyle öğrencilere karneleri, okul bahçesinde düzenlenen ve mahalli sanatçılar Yaver Öztürk, Ahmet Yusuf Omuk, Ufuk Cihan Suludağ, Irmak Karaca ve Ulaş Aslan tarafından verilen Türkçe ve Kürtçe konserle dağıtıldı. Velilerin de katıldı okul bahçesinde verilen konserde çocuklar hep birlikte, Türkçe ve Kürtçe türküler eşliğinde halaylar çekti, karakolda görevli bir askerin çaldığı Ankara oyun havalarıyla çoştu. Okul Müdürü Metin Aydın, düzenledikleri karne konserini ise günlerdir yoğun bakımda bulunan ünlü yazar Yaşar Kemal'e adadıklarını ve sağlığına bir an önce kavuşmasını istediklerini söyledi.

EĞİTİM EĞLENCELİ BİR İŞTİR

Okula atandığı günden beri öğrencilerin derslerine daha fazla motive olmaları için çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyen Okul Müdürü Metin Aydın, eğitimin eğlenceli bir iş olduğunu ve öğrencilere bunu aşılamak için bu tür etkinlikleri düzenlediklerini belirterek şunları söyledi:

"Karne haftasına girdiğimizde öğrencilerimize değişik bir atmosfer yaşatmak için etkinliklere başladık. Sağolsun jandarma karakol komutanı başçavuş Erkan Kaya ile köylüler bize sürekli destek verdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Öğrencilerin okulla daha fazla bütünleşmesi için çaba sarf ediyoruz. Eğitim eğlenceli bir iştir. Çünkü çocuklar okulda eğlenmiyorsa, öğretmenleriyle göz teması kuramıyorsa, sıcak ilişki içine giremiyorsa eğitim ve öğretimde sorun var demektir. Öğrencileri önce Mardin'den gelen 3 sivil ve jandarma karakolunda görevli 2 kuaför askere tıraş ettirdik, saç bakımlarını yaptırdık. Kendilerinin değerli olduğunu ve bizim için kıymetli oldukları hissinin onlarda uyanmasını istedik. Çünkü öğrencilerimiz bizim için değerlidir. Etkinliğimizin son gününde verdiğimiz konserle de çocuklara güzel bir gün geçirterek yarı yıl karnelerini dağıttık. Bütün etkinliğimizi ise halen komada bulunan ünlü yazarımız Yaşar Kemal'e adadık. Onun bir an önce sağlığına kavuşmasını bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Metin Aydın Yaşar Kemal Akıncılar Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title