Haberler

Askerin Reyhanlı'ya Girişinin Yıldönümü Kutlandı

Güncelleme:

Türk askerinin Reyhanlı'ya girişinin 74'üncü yıldönümü kutlamaları yapıldı.

Atatürk Caddesi'ndeki Hacı Fatma Mursaloğlu Anaokulu önünde, ilçeye ilk giren askeri birliğin temsili karşılanması ile başlayan kutlama törenlerinde, her yıl düzenlenen askeri bando eşliğinde yürüyüş ve aba güreşi etkinlikleri yapılmadı. İki küçük kız çocuğu, temsili olarak 1939'da ilçeye ilk giren askeri birliğin komutanına, " Reyhanlı'ya hoş geldiniz komutanım, 40 yıllık Türk yurdu düşman elinde esir kalamaz. Ne Mutlu Türküm diyene" diyerek öptüğü Türk bayrağını verdi. Komutan da, bayrağı öperek teslim alırken, Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler ile Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, askeri birliğin komutanına çiçek sundu.

Sessiz bir yürüyüşün ardından Kaymakam Güler, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Bülent Gülbaz, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Cumhuriyet Alanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Başkan Şanverdi, 11 Mayıs günü meydana gelen hain patlamalarda 52 vatandaşın şehit olduğunu söyleyerek, ölenlere rahmet, yaralılara şifa ve ailelerine de sabır diledi.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Şanverdi, şunları söyledi:

"Reyhanlı 20 yıl boyunca Fransızların işgali altında kalmıştır. Bu işgal sırasında, Reyhanlı halkı çok acı çekmiştir. Bu saldırı, Hatay'ın, Türk devletinden ayrı kalmasının verdiği ızdırap, Fransızların yaptığı zulümden daha acı olmuştur. Ama Hatay halkının, Türk Devleti'ne olan inancı hiçbir zaman kaybolmamış ve yüreklerde bir meşale olarak kalmıştır. Bu statü ile Hatay, Fransızların zulmünden ve işgalinden kurtularak bağımsız bir devlet olma sürecine girmiş, 2 Eylül 1938'de bağımsız Hatay Devleti kurularak, Devlet Başkanlığı'na da merhum Tayfur Sökmen seçilmiştir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Şanverdi Atatürk Caddesi Reyhanlı Politika Güncel Haberler

title