Haberler

Askeri Üs Kapılarını Çocuklara Açtı

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Aksaz Deniz Üssü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kapılarını çocuklara açtı.

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Aksaz Deniz Üssü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kapılarını çocuklara açtı.

Çocuklara denizi ve denizciliği sevdirmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında ilk olarak iskelede kaşıkla yumurta taşıma ve halat çekme yarışmaları yapıldı. Yarışmalar sırasında çocuklar eğlenceli anlar yaşadı. Çocukların heyecanına ortak olan veliler de halat çekme yarışına katıldı. Yarışmada başarılı olan çocuklara hediyeler verildi.

Aksaz Deniz Üssü Komutanı Tuğamiral Gökhan Polat, Üs Savunma Birliği Komutanı Deniz Albay Varol Balkış ve Aksaz Deniz Üssü Kurmay Başkanı Deniz Kurmay Yarbay Emre Sezenler de yarışmaları velilerle izledi.

Üzerinde askeri üssün ambleminin bulunduğu 23 Nisan pastasını Tuğamiral Polat, çocuklarla kesti. Söndüren gemisinin gösterisini izleyen çocuklar ve velileri daha sonra karakol gemileri TCG Kaş, TCG Köyceğiz ve TCG İnebolu ile seyre çıktı.

Gruplar halinde gezdirildikleri gemilerde çocuklara, görevli askerler tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve gemiler hakkında bilgi verildi.

TCG Kaş'taki subay salonunda çeşitli ikramlarda bulunulan çocuklarla sohbet eden Polat, çocuklara büyüyünce ne olmak istediklerini ve 23 Nisan'ın kendileri için ne ifade ettiğini sordu.

Geminin kumanda edildiği yer olan köprü üstünü de gezme fırsatı yakalayan çocuklar, gemi düdüğünü çalarak diğer gemileri selamladı.

Kaynak: AA / Yerel

Gökhan Polat 23 Nisan Marmaris Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title