Haberler

Askeri Personele İyi Haber, Askere Zam Geliyor

Güncelleme:

Miili Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Düşük rütbeli personelle, astsubaylar ve uzman erbaşlara yüzde 20 zam yapılacak" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki tüm personel ile emeklilerinin maaşları ve yükselme kriterlerini yeniden düzenleyen yasa taslağının ayrıntılarını açıkladı.

YÜZDE 20 İYİLEŞTİRME ZAMMI

Yılmaz, rütbelilerin yanı sıra sivil memurlar ile emeklilerin de dahil edildiği çalışmayla özellikle düşük rütbeli personelle astsubaylar ve uzman erbaşlara yüzde 20 'iyileştirme zammı' yapılacağını bildirdi. Bakan Yılmaz'ın, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın astsubayların sorunlarına ilişkin verdiği önergeye gönderdiği kapsamlı yanıtı haberleştirdi.

TEKLİFLER HALEN GÖREVDE BULUNAN ASKERLER VE SİVİL MEMURLAR İÇİN

Habere göre Yılmaz, "TSK personelinin özlük hakları ile ilgili çalışmalar, personel ayırımı gözetilmeksizin bir bütün olarak yürütülüyor. Teklifler, halen görevde bulunan subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş ve sivil memurların özlük hakları ile bunların emekli maaşlarında iyileştirme yapılmasını içerecek şekilde hazırlanıyor" diye konuştu.

Yılmaz'ın verdiği bilgiler ışığında, Başbakanlık'ta görüşülen ve gelecek yasama yılında Meclis'e sunulması planlanan taslağın ayrıntıları şöyle:

GÖREVE GİRİŞ DERECE VE KADEMELER YENİDEN DÜZENLENECEK

Subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşların özlük hakları eğitim seviyesine göre ayarlanacak. Öğrenim durumlarına göre, göreve giriş derece ve kademeleri yeniden düzenlenecek. 4 yıllık fakülte ve yüksek okul mezunu olanlar 8/1'den, 2 yıllık fakülte ve yüksek okul mezunu olanlar 9/2'den, lise ve dengi okul mezunları 10/1'den göreve başlamış sayılacak.

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA YAPANLAR KADEME İLERLEMESİ YAPABİLECEK

TSK personelinin, göre yükselebilecekleri en son derece ve kademeler değişecek. İki yıl ve daha fazla yüksek öğrenimi bitirenler 1/4'e, lise mezunları 2/6'ya, ortaokulu mezunları 3/8'e ilerleyecek. Yüksek lisans ve doktora yapanlar kademe ilerlemesi yapabilecek.

MAAŞ ARTIŞI SAĞLANACAK

Gelir seviyesi kısmen düşük olan binbaşı ve daha alt rütbedeki subaylar ile astsubaylar, uzman jandarmalar ve uzman erbaşlar için "hizmet tazminatı artışı" ile yüzde 20 maaş artışı sağlanacak. Görev tazminatı alamayan birinci dereceye gelmiş muvazzaf ve emekli binbaşı ve başçavuşlar aylık 385 lira iyileştirme zammı alacak.

BİNBAŞI VE ASTLARI MAKAM TAZMİNATI ALABİLECEK

MİT ve Emniyet emeklilerine 2006'dan beri 100 lira ek ödeme alıyor. Makam tazminatı alamayan kıdemli binbaşı ve altındaki subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar da bu haktan yararlanacak.

İKİNCİ DERECEDEN EMEKLİ ASTSUBAYLARA ZAM YAPILACAK

İkinci dereceden emekli olan astsubayların birinci dereceye intibakı sağlanarak maaşları ortalama 350 lira iyileştirilecek.

TSK PERSONELİ İÇİN FAZLA MESAİ ÜCRETİ VERİLECEK

Tüm TSK personeline fazla mesaileri için ek ücret verilecek. Erler dahil, afetlerde görevlendirilen tüm askerlere her gün için 63 lira ödenecek.

GEMİDE GÖREVLİ PERSONELE GÜNDELİK

Gemide görevli Deniz Kuvvetleri personeline yurtiçi gündeliği verilecek.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Cevdet Yılmaz Kütahya Tsk Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (6)

eren TürkaymobilWeb@haberler.com:

Evet olmalıydı kesinlikle 15 yıldır gorevdeyim 30 bayramın en fazla 10unda ailemle sevdiklerimle oldum extra ne aldım 0a0 elde var sifir bir saglik personeli bayramda nöbetçi kaldığı 1 gun icin 200 tl ecxtra ücret alırken askere hic bir şey yok işallah dedikleri gercek olurda yaptığımız isin karşılığıni aliriz 1 ayda 7 gun nobet tutup extra para alamayan tek memuriyet coktan çözülmesi gereken bir problem.....

15
0
yanıtYanıtla
erkan seckinmobilWeb@haberler.com:

Yalan yalan yalannnn 2011 yilindan beri ayni hikaye

2
1
yanıtYanıtla
ALİ KAYA:

nerede o günler askeriyede çalışan sivil memurlar hiç bir zaman düşünülmüyor. yinede umutlandım şimdiden SAYIN VEKİLİME TEŞEKKÜR EDERİM.

2
1
yanıtYanıtla
veli:

Arkadaslar 2011 yılında yapılan zam gibi buda sadece bir balon

1
0
yanıtYanıtla
murti murtimobilWeb@haberler.com:

Oğretmenlere okulda gun boyu nobet yazılıyo. Adamlar ona bile para alıyo. Asker ayda 4 yada 5 defa nobet tutuuyo ayrıca fzla mesailer hariç. Ama bi hak iddia edemiyo çü kü görevden sayılıyo. Birileri de böyle damagimiza bal çalıyo reklamını yapıyo ama gereğini yapmıyo

0
0
yanıtYanıtla
unalmobilWeb@haberler.com:

Guya nobetten dustum ama harekat merkezinde ayda 0n nobet ve 250 saat calisiyorum ne byram ne cumartesi pazar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title