Haberler

Askeri Lisenin Mezuniyet Töreninde Bir Öğrenci Bayıldı

Güncelleme:

Birçok kuvvet ve ordu komutanı yetiştiren Işıklar Askeri Lisesi, 157'inci mezunlarını verdi. Mezuniyet töreninde aşırı sıcağa dayanamayan bir öğrenci bayıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) sayısız komutan yetiştiren Bursa Işıklar Askeri Lisesi'ndeki mezuniyet töreninde aşırı sıcağa dayanamayan bir öğrenci bayıldı.

177 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

Gazi Ahmet Muhtar Paşa'dan eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'e kadar 170 yıllık mazisinde 11 genelkurmay başkanı, birçok kuvvet ve ordu komutanı yetiştiren Işıklar Askeri Lisesi, 157'nci mezunlarını verdi. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 177 öğrencinin mezuniyet törenine Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Hava Eğitim Komutanı Hava Korgeneral Mehmet Çetin ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

AİLELER DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende dereceye giren öğrencilere Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk plaket verdi. Çocuklarının mezun olduğunu gören aileler duygusal anlar yaşarken, tören esnasında aşırı sıcağa dayanamayan bir öğrenci fenalık geçirerek yere düştü. Bayılan öğrenci, arkadaşlarının yardımıyla tören alanından taşındı.

CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ

Işıklar Askeri Hava Lisesi Hava Eğitim Komutanı Hava Pilot Albay Latif Özgen yaptığı konuşmada, 170 yıllık tarihi boyunca birçok komutan, lider ve devlet adamı yetiştiren Işıklar Askeri Lisesi'nin 2008 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Hava Lisesi olarak hizmet vermeye başladığını hatırlatarak, "Tarihten getirdiği güçlü birikimi, Türk Hava Kuvvetleri'nin çağdaş vizyonuyla birleştiren okulumuz, çok kısa sürede ulusal ve uluslararası alanda elde ettiği dereceler ile eğitimde bir cazibe merkezi haline gelmeyi başarmıştır." dedi.

Öğrenciler ve velilere seslenen Albay Özgen, "Yüreklerinizden merhamet duygusu, ruhlarınızdan vatan, bayrak ve insanlık sevgisi hiç eksik olmasın. Yolunuz açık, bahtınız aydınlık olsun. Değerli veliler, sevgili evlatlarınızı, beş yıl önce mazisi şan ve şerefle dolu olan TSK'ya emanet ettiniz. Bizlere güvendiniz. Ne mutlu sizlere ki, şu anda yavrularımızın mezuniyetini gururla izliyor ve kıvanç duyuyorsunuz. Emsalleri ile kıyasla birçok alanda çok daha iyi yetişen ve birçok elemeden geçerek mezuniyeti hak eden evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır." diye konuştu.

Tören, mezun olan öğrencilerin şarkılar söylemesi ve keplerini havaya atmasıyla son buldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Muhtar Paşa Hilmi Özkök Tsk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (4)

ya güzel kardeşimmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bunu neden haber yaparsınız yahu bunun ne haber değeri var güzel insanlar işinizi hakkıyla yapın..

2
1
yanıtYanıtla
rewtte:

Çok önemli bir haber

0
2
yanıtYanıtla
dara:

Türk Askeri Bayılmaz !!!

0
1
yanıtYanıtla
rewtte:

Böyle haberler yapın işte. İşte habercilik budur !

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title