Haberler

Askeri Kamp Gibi Köpek Akademisi

İzmir’de, farklı ırklarda yüzlerce yavru ve yetişkin köpeği barındıran Köpek Akademisi, dünyaca ünlü cins köpeklere üst düzeyde eğitim veriyor.

İzmir'de, farklı ırklarda yüzlerce yavru ve yetişkin köpeği barındıran Köpek Akademisi, dünyaca ünlü cins köpeklere üst düzeyde eğitim veriyor.

Dostluk ve sadakat bakımından insana en yakın hayvan kabul edilen, vefasıyla yetenekleriyle ailelerin bireyi muamelesi gören köpekler için İzmir'in Torbalı ilçesinde oluşturulan eğitim kampüsü askeri kamp edasında köpekleri yetiştiriyor.

Bülent Tabak adlı girişimci tarafından kurulan Köpek Akademisi eğitim kampusünde farklı cins ve ırklarda 100 dolayında yavru ve yetişkin köpek eğitim görüyor. Çevresi çit ve kafes tel ile çevrili 600 metrekare arazi üzerine kurulmuş olan köpek akademisinde kapalı barınak binası, kapalı eğitim alanı, ofis binası, açık eğitim alanı ve açık barınaklar yer alıyor. İşletme sahibi Bülent Tabak, kapalı barınak binasında 44 müstakil padok ve bunlardan tam olarak tecrit edilmiş 4 karantina padoğu,3 hamile köpek padoğu ile soğuk iklim ırkları için 9 açık köpek padoğu, veteriner muayene odası ve köpek banyo ve kuaför odaları bulunuyor.

DÜNYACA ÜNLÜ CİNS KÖPEKLER

Barınakta, Golden retriever, Labrador retriever, Alman kurdu, Akitainu, Rottweiler, Yorkshire tennier, Chivava, Beaple, Malamut, Bordercollie, Shitsu, Cocker, Pug cinsi köpek cinslerine de eğitim veriliyor. Çiftlikte satış, pansiyon, eğitim ve üretim yaptıklarını söyleyen Tabak, köpeklere temel itaat, ileri itaat, saldırı-gard eğitimleri ve alan koruma eğitimleri verildiğini aktardı. Günde ortalama 120 kilo yemek verdiklerini ifade eden Bülent Tabak, aşıları ise veteriner hekimin gelip zamanında gerçekleştirdiğini dile getirdi.

"ÇOK ISIRILDIM AMA ONLARDAN VAZGEÇEMEDİM"

Satışını yaptığı köpek türlerinden en fazla 'golden' talep edildiğini belirten Tabak, golden cinsinin tüylü ve sevimli olmasından dolayı tercih edildiğini söyledi. Köpek merakının 1990'lı yıllarda başladığını ifade eden Tabak, "İlk olarak balık ve kuşla ilgileniyordum. Zaman içinde ilgim köpek cinslerine kaydı ve sevgi duymaya başladım. Burası benim üçüncü çiftliğim. Hayvanları, özellikle köpekleri çok seviyorum. Birçok defa ısırıldım ama yine de onlardan vazgeçemedim. Bir sözüm vardır; 'Dört ayaklılardan değil, iki ayaklılardan korkacaksın."

BELEDİYEDEN TAM NOT

Torbalı'nın Çapak mahallesinde bulunan köpek akademisi veteriner hekim ve zabıta ekiplerince denetlendi ve ekiplerden tam not aldı. Alanın büyüklüğü, barınma ve beslenme koşullarının üst düzeyde olması yetkilileri sevindirdi. Kampın sahibine Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'in pozitif denetimlerde işletmecilere verilen teşekkür mektubu sunuldu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Torbalı İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title