Haberler

Askeri Hakim ve Savcılar da Takibe Alınmış

İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, 49'u muvazzaf, 79'u tutuklu 357 sanıklı, 'Gizli bilgi ve belge' davasının 11'inci gününde iddianamerin TRT spikerleri Murat Cancanbay ve Oktay Durna tarafından okunmasına devam edildi.

İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, 49'u muvazzaf, 79'u tutuklu 357 sanıklı, 'Gizli bilgi ve belge' davasının 11'inci gününde iddianamerin TRT spikerleri Murat Cancanbay ve Oktay Durna tarafından okunmasına devam edildi.

Örgüt elebaşı olduğu gerekçesiyle yargılanan sanık Bilgin Özkaynak'tan ele geçirilen 'Pandora' veri tabanında yapılan incelemeye göre, örgütün aralarında devlet memuru, asker ve MİT mensuplarının da yer aldığı 196 müşteki ve 831 mağdurla ilgili yaptığı çalışmalar ve topladığı bilgiler okundu. Askeri yargının, suç örgütünün en önemli hedefleri arasında olduğu öne sürülen iddianamede, çok sayıda hakim ve savcı ile ilgili kişisel verilerin kaydedildiği belirtildi. Ele geçirilen deliller arasında, 'AliRıza BİLDİK' kullanıcı adı tarafından yazılan askeri hakim ve savcılarla ilgili fişleme bilgilerinde, örgütün, bazı davaların sonucunu etkilemeye yönelik çaba içinde olduğu ifade ediliyor.

BİZDEN TECRÜBESİZ

İddianamede, mağdur ve müştekiler arasında yer alan askeri savcı Albay Yavuz Ş. hakkındaki bir belgede, şu ifadeler yer aldı:

"Bizden. Hukuk bilgisi azdır. Bulunduğu yeri etkin kullanamamaktadır. Korktuğu için talimatlarımı yerine getirmemiştir. Islak imza soruşturmasını eline yüzüne bulaştırdı. Halbuki bu soruşturma, bizim için çok önemliydi. O soruşturmadaki beceriksizliği arkadaşları ve beni sıkıntıya soktu. Manipüle ettiğimiz bazı soruşturmaları da istediğimiz gibi sonuçlandıramadı. Toplantılarımızı aksatır. Yerine, bu makamı daha etkin kullanabileceğimiz birisi getirilmelidir."

DİNCİLERLE UĞRAŞIR

Mağdur ve müştekiler arasında bulunan Askeri Yargıtay Başkanı Hakim Tuğgeneral Hasan D. hakkında ise, şu bilgiler yer aldı:

"Bizden. Şuurlu, çalışkan, sabırlı, dincilerle uğraşan birisidir. Paşa yapılmasında katkısı olan komutanların her isteğini yerine getirir. Toplantılarımıza gelir. Askeri Yargıtay üye seçiminde bizim arkadaşların ön sıralarda listeye girmesi için nüfuzunu kullanmaktadır. Genelkurmay askeri mahkemesinde askeri eşyayı gizlemek suçuyla ilgili dosya bizim için çok önemlidir. O dosyadaki delillerin F Tipi tarafından oluşturulduğuna ilişkin karar çıkarmak, Beşiktaş'daki davaları bizim lehimize çevirebilecektir. Bu dosyada verilen mahkumiyet kararını Askeri Yargıtay'da takip edip, birçok noktadan bozulmasını sağladı. Dosyayı 2. Daireden arkadaşımız Levent B'ye düşürdü. Daireler Kurulunda da arkadaşımız Erkan K'ye düşürdü. Dosya şu anda arkadaşımız Mehmet Y. tarafından istediğimiz şekilde yönlendiriliyor."

BALYOZ PLANLARIMIZI BOZDU

Balyoz Planı davasında yargılanan Hakim Albay Onur U. hakkında ise, "Bizden. Çalışkan, geleceği parlak birisiydi. Balyozdan tutuklanması planlarımızı bozdu. Tahliye olduktan sonra etkin bir yere getirmek zor. Bulunduğu görevde tutmaya çalışalım. Birçok soruşturmanın kapatılmasında çok faydalı oldu. Casusluk soruşturmasında personelin kuvvet komutanı tarafından atılmasına engel oldu. Yakın akrabalarından Burak D.U. Hizbullah terör örgütüne mensup olmasından dolayı yakalanmış ve tutuklanmıştı. Onur bu davaya müdahil etti ve dosyayı kapattı. Bundan dolayı da geçmişinde sıkıntı var. Ama her şeye rağmen bize bağlılığı tam" diye ifadelerin bulunduğu iddianameden okundu.

UYUMSUZ BİRİDİR

Örgütün veri tabanında, Askeri Yargıtay Başsavcısı Ertuğrul O. hakkında şu bilgilerin yer aldığı belirtildi:

"Bizden. Uyumsuz birisidir. Toplantılarımızı aksatır. Askeri ve sivil yargı arasında olumlu görev uyuşmazlığı çıkarma konusunda yetkilidir. Balyoz ve internet andıcı dosyalarında olumlu görev uyuşmazlığı çıkarmak için Uyuşmazlık Mahkemesi'ne gideceği konusunda bize söz verdi. Emrinde çalışan ve arkadaşımız olan savcıları takip ettiğimiz dosyalarla ilgili yönlendirir. Askeri Yargıtay dairelerince istemediğimiz şekilde verilen kararlara itiraz ederek Daireler Kurulu'nda bozulmalarını sağlar."

"AKP İLE BAĞLANTI"

Askeri Yargıtay Başsavcı Vekili Erhan E. ile ilgili bölümde ise, "Bizden. Çalışkan, sabırlı, çevresiyle ilişkileri iyidir. Üye yapabilmek için Askeri Yargıtay Başsavcılığına getirdik. Ancak kıdemli olması nedeniyle üye olamadı. Aktif çalışabileceği ve etkin olabileceği Adli Müşavirliğe veya Genelkurmay Askeri Savcılığına alınmalıdır. Bunlar olmaz ise Jandarma Adli Müşaviri yapılmalıdır. Eşinin ailesi kanalıyla AKP ile bağlantısı olduğundan, gerektiğinde bu yönüyle kullanılabilir" diye bilgilerin saptandığı ifade edildi. Mağdur ve müştekilerin verdikleri ifadelerde, suç örgütünü ve üyelerini tanımadıklarını, kendilerine yönelik herhangi bir tehdit ve şantaj yapılmadığını, kişisel verilerinin nasıl elde edildiğini bilmediklerini belirttikleri iddianameden okundu.

ŞİKAYETÇİ OLDULAR

İddianamede hakkında fişleme notları tutulan Hakim Yarbay Hüseyin Çeken, Hakim Albay Ali Çakmakkaya, Hakim Yüzbaşı Eser Cihat Poyraz, Hakim Kıdemli Albay Kemal Bal, Hakim Yarbay Ersun Çetin, Hakim Albay Cemil Kayılıoğlu, Hakim Albay Mehmet Aydan Al, Hakim Albay Mustafa Okşar'ın isimleri de mağdur ve şikayetçiler arasına girdi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bilgin Özkaynak Yargıtay İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title