Haberler

Askeri Cezaevinde Tecavüzden 3 Askere 15'er Yıl Hapis

Güncelleme:

Gasp ve hırsızlık suçlarından Erzurum'daki Karskapı 1'nci sınıf Askeri Cezaevi'nde kalan er U.S.'ye tecavüz eden 3 er arkadaşa 15 yıl hapis cezası verildi.

Gasp ve hırsızlık suçlarından Erzurum'daki Karskapı 1'nci sınıf Askeri Cezaevi'nde kalan er U.S.'ye tecavüz eden 3 er arkadaş yargılandıkları 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

"TECAVÜZ ETTİLER SONRA BİRLİKTE SİGARA İÇTİLER"

Tecavüz, 10 Ağustos 2012 günü 9'uncu Kolordu Komutanlığı'na bağlı Karskapı Birinci Sınıf Askeri Cezaevi'nde meydana geldi. İddiaya göre cezaevinde kalan 24 yaşındaki er E.D., yatağına çağırdığı 25 yaşındaki U.S.'ye, 24 yaşlarındaki er arkadaşları F.K. ve V.V. ile tecavüz etti. Kimseye anlatmaması için tehdit edilen U.S., ertesi sabah yaşananları cezaevindeki komutana bildirdi. Bunun üzerine askeri mahkemeye çıkarılan E.D., F.K. ve V.V. 15 Ağustos 2012 günü tutuklandı. Daha sonra dosya, görevsizlik kararıyla Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. 3 er hakkında 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Koğuşta uyumak için yatağa geçtiği sırada E.D.'nin kendisini yanına çağırdığı ileri süren U.S., "E., F. ve V., sırayla tecavüz etti. Tecavüzden sonra bana sigara yaktılar, birlikte sigara içtik. Ertesi gün cezaevinde görev yapan rütbelilere durumu bildirdim" diye konuştu.

"KOMUTANLARIN BASKISI İLE ŞİKAYETÇİ OLMUŞTUR"

V.V., F.K. ve E.D. 9 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olurken, dün 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 20'nci duruşma görüldü. F.K. ve E.D. duruşmaya katılmazken, başka bir suçtan Kırklareli Açık Cezaevinde kalan V.V., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. V.V. suçlamaları kabul etmeyerek, beraatini istedi. E.D.'nin avukatı Altay Onursal, cinsel birlikteliğin zorla değil rıza ile yapıldığını öne sürdü. Onursal, U.S.'nin terhis olduktan sonra bu işi meslek edindiğini öğrendiklerini iddia etti. Avukat Altay Onursal, "U.S.'nin kendi isteğiyle yapılan bir fiili livata var. Cinsiyet değiştirmek için para biriktirdiğini öğrendik. U.S. olaydan sonra askeriyedeki söylentiler üzerine infial yaratmaması için komutanların baskısı ile şikayetçi olmuştur" dedi.

15 YIL HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, E.D., F.K. ve V.V.'yi U.S.'ye karşı 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan önce 8 yıl hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme, eylemin birden fazla kişiyle yapıldığını dikkate alarak cezayı yarı oranında artırarak 12 yıla çıkardı. Heyet, bu cezayı da 1/4 oranında artırarak 3 sanığı 15'er yıl hapis cezasına çarptırarak, tutuklanmalarına karar verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erzurum 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500

Yorumlar (10)

Kürt:

Anca kürt ler siz faşist lerin hadini bildirir

51
36
yanıtYanıtla
abs:

Midem bulandl

32
2
yanıtYanıtla
has kürdüm:

bismillah müslüman ülkesinde büyle bir şey olurum ya ben zan ediyordum pkk ermenidir ya bence yanlışlık var ya bizim askerlerimiz hesi şehitliktir ya üyle yapmazlar sakın ermeniler duymasın sakın yoksa bizimle alay ederler

23
10
yanıtYanıtla
renaa:

biz vatanı bunlaramı emanet ediyoruz yani pislik herifler

31
2
yanıtYanıtla
ANKARA:

gerizekalı erzuurum falşist erzurum

19
9
yanıtYanıtla
emreMobil-ANDROID:

Bu kadar haysiyetsizlik ve iğrençtik olmaz

20
3
yanıtYanıtla
Recep Atli:

Neden hep doguda böyle olaylar oluyor?

4
14
yanıtYanıtla
Damla:

Bayan olsaydı rızası var deyip indirim alırlardı, saygın hali vardı iyi hali vardı falan ne oldu şimdi erkek olunca değişiyor mu

12
5
yanıtYanıtla
Mehmet Özkoçak Mobil-ANDROID:

max gelde ben sana Türkiye Cumhuriyeti askerinin ne olduğunu nasıl bir karakter ve ahlâk yapısıyla bu vatanı koruduğunu göstereyim..yaz bakalım bana buradan az biraz delikanliysan bekliyorum

13
4
yanıtYanıtla
.......:

Daha fazla olmaliydi ceza ve sadece tecavuzden degil boyke durumlar tespit edilip japis cezasi verilmeli iki tarafada

5
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title