Haberler

Askeri Casusluk Davasında Polisi Terleten Sorular

İzmir’de 357 sanığın tutuksuz yargılandığı ’Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma’ davasında, Sakarya’daki bir villada aramaya katılan tanık polis Gökay Ersen Gülek dinlendi.

İzmir'de 357 sanığın tutuksuz yargılandığı 'Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma' davasında, Sakarya'daki bir villada aramaya katılan tanık polis Gökay Ersen Gülek dinlendi. Tanık polis, zaman zaman avukatların soruları karşısında zor anlar yaşadı.

İzmir'de hafta başından beri devam eden 'Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma' davasına devam edildi. İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki devam eden duruşmada, çete lideri olarak yargılanan Bilgin Özkaynak'ın Sakarya'daki villasında yapılan aramaya katılan polisler tanık olarak dinlendi. Sabah yapılan bölümde, mahkeme heyeti karşısına çıkan polis memuru Gökay Ersen Gülek, olay tarihinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Bürosu'nda görevli olduğunu, aramaya İzmir'den gittiklerini söyledi. Arama yaptıkları Sakarya'daki evin şato gibi bir büyüklükte olduğunu, aramaya tüm ekibin katılmadığını ifade eden Gülek, suç teşkil eden delillerin alt katta bulunduğunu anlattı. Gülek, üst kattaki aramalara katıldığını kaydederek, amiri Emin Göktaş'ın talimatıyla tutanağa geçirme işini yaptığını ve sabaha kadar da tutanak tuttuğunu dile getirdi.

POLİS MEMURUNU TERLETEN SORULAR

Arama kararını görmediğini aktaran Gökay Ersen Gülek, "Arama esnasında eldiven takılıp takılmadığını hatırlamıyorum. Delillere göre bazılarının lokal suçlar olma ihtimali sebebiyle, Sakarya polisinin ayrı İzmir ekibinin ayrı tutanak tanzim etti" dedi. Gülek, avukatların ardı ardına gelen sorularıyla ter döktü. Duruşmada zor anlar yaşayan Gökay Ersen Gülek, sanık avukatı Nevzat Güleşen'in, "Organize suçların operasyonuna giden dört kişilik ekipten neden ikisi bilişimci?" sorusu üzerine Gülek, "Bilemem, amirlerimize sormak lazım" diye cevap verdi.

MAHKEME BAŞKANI AVUKATIN SORUSUNU TUTANAĞA GEÇİRMEDİ

Avukat Atilla Ertekin'in, "Aramanız ne kadar sürdü?" sorusuna ise Gülek, aramanın toplamda 6 saat sürdüğünü söyledi. Avukat Ertekin'in "Çiftlikteki diğer binalar arandı mı?" şeklindeki soruya polis memuru Gülek, "Aranmıştır herhalde" diye cevap verdi. Bu sözler üzerine Ertekin, "Sizin deyiminizle şato gibi büyük bir binadaki arama bile toplam 6 saatten fazla sürmeli. Çiftlikteki diğer binaların o süre içinde aranması mümkün görünmüyor. Aynı şekilde evdeki çelik kasanın içinin boş olması da tuhaf değil mi?" dedi. Soruyu müdahale olarak değerlendiren mahkeme başkanı, bu sözleri tutanağa geçirmedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bilgin Özkaynak Sakarya İzmir Gülek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title