Haberler

Askeri birlikler yolda kalan 112 Acil Ambulansı ve hastalar için seferber oldu -

13.12.2013 - Mardin'in Dargeçit ilçesinde üç gündür yoğun ve aralıksız etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

13.12.2013 - Mardin'in Dargeçit ilçesinde üç gündür yoğun ve aralıksız etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. İlçede yoğun kar yağışı bir metreyi geçince onlarca araç ve iş makineleri yolda mahsur kaldı.

Alınan bilgilere göre, 70 İnci Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı Midyat Garnizon Komutanlığına bağlı zırhlı personel taşıyıcı (ZPT) araçları ile yolda mahsur kalan vatandaşları köylerine ulaştırdı. Askeri birlikler gece geç saatlere kadar kurtarma çalışmalarına yardımcı oldu. Yolda kalan 112 Acil Ambulansı hastası ile birlikte kurtarmayı başardı.

Sümer Beldesinden 86 yaşındaki koah hastası Mustafa Bulut'u hastası hastaneye yetiştirmeye çalışan 112 Acil ekibi yolda mahsur kaldı. Askerler zırhlı personel taşıyıcı (ZPT) ile Ambulans, saplandığı kar'dan çıkardı. Dargeçit İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Taner Şahin komutasında Ulaş köyü yolunda vatandaşları köylerine ZPT aracıyla ulaşmasına yardımcı oldu. Ayrıca Gürışık köyünde Ayrancı mezrasından 62 yaşındaki diyaliz hastası İlhan Yıldız Dargeçit Devlet Hastanesinde yetiştirildi.

Dargeçit 112 Acil Ekipleri onlarca mahsur kalmış hastaya yetişti:

112 Acil Ambulans Sürücüsü M. Ali Yıldırım, bugün saat sabah 08'den beri mesai yaptıklarını belirterek AA Muhabirine şöyle konuştu: "Hiç ambulansımız durmadı. Üç defa yolda takılı kaldık. Sağ olsun askeri yetkililer gelip bizi kurtardı. Elimizden gelen bütün imkânlara rağmen hastalarımızı kurtarmaya çalıştık. Halen çalışıyoruz yarın sabaha kadar çalışmaya devam edeceğiz. Şuana kadar 8' kişiyi kurtardık. Halen devam ediyoruz."dedi. Ayrıca Dargeçit Kaymakamlığına ait iş makinesi ile iki hasta kurtarılarak bekleyen 112 Acil ambulanslarına yönlendirildi öğrenildi.

Dargeçit Devlet Hastanesi Başhekimi Orhan Malgir ise 24 saat esasında personel izinlerini kaldırarak, doktor, hemşire ve bütün sağlık çalışanları ile birlikte mesai yaptıklarını bildirdi.

Güçlükle yapılan yol açma çalışmaları aralıksız sürüyor. Açılan yollar kar yağışı nedeni ile tekrar kapanıyor. Kar yağışı devam ediyor. İlçe merkezinde kriz masası oluşturuldu.

Muhabir: Selahattin Erol

Kaynak: AA / Güncel

Dargeçit Midyat Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title