Haberler

    Asker Kaçaklarını Bekleyen Tehlike! Evinize Haciz Gelebilir

    Güncelleme:

    Bakaya sayısının 700 bine ulaştığına dikkat çeken sosyal güvenlik uzmanı Faruk Erdem, yaşı gelenler için askere gitmedikleri her gün idari para cezası kesildiğini belirtti.

    Bedelli askerlik beklentilerinin arttığı ve bakaya sayısının 700 bine ulaştığı bir dönemde askere gitmeyenleri büyük bir tehlike bekliyor. Askerlik yaşı gelenler için askere gitmedikleri her gün idari para cezası kesiliyor.

    40 BİN LİRAYI BULABİLİR

    Sabah gazetesinin sosyal güvenlik uzmanı Faruk Erdem kesilen cezaların çok fazla boyutlara ulaştığını ve bu rakamların çoğu kimse için 40 bin lirayı bulabileceğini yazdı.

    "TESLİM OLSANIZ BİLE CEZA MUTLAKA UYGULANIR"

    Vergi dairelerine dosyaların gittiği ve yakında asker kaçakları için yüklü miktarlarda hacizlerin gelebileceğini uyaran Erdem şunları yazdı:

    "Askerlik çağı geldiği halde yoklama yaptırmayanlara ya da kaçak duruma düşenlere idari para cezası kesiliyor. Daha sonra teslim olsanız veya polis zoruyla birliğinize getirilseniz bile bu ceza mutlaka uygulanıyor. Cezayı belirleyen ise kaçaklık süreniz. Bu rakam da 1111 sayılı Yasa'nın 39. maddesine göre 250'den başlayıp 40 bin liraya kadar çıkabiliyor. Kaçak olanlar 4 ay içinde teslim olurlarsa 250, süreyi 20 yıla uzatırlarsa 20 bin liraya varan rakamlarda ceza ödeyebiliyor. Eğer yakalanarak askere gitmişse ceza bin ila 40 bin lira arasında değişiyor. Üstelik bu rakamlar her yıl güncellendiği için sürekli artıyor. Yasaya göre cezanın tahsilatı tezkereden sonraya bırakılıyor. Yani 'ben askerliğimi yaptım, bana ceza uygulanmaz' diye düşünmeyin. Zaman aşımı da işlemiyor. Vergi daireleri sıkı takipte. Gönderilen tebligatlara rağmen ödeme yapılmazsa ceza e-haciz ile banka hesaplarınızdan tahsil ediliyor. Banka hesaplarına da bloke konuluyor."

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Güncel Haberler

    500

    Yorumlar (51)

    serdar oruç:

    önce bakanlar bırokatlar çocuklerını göndersınler.

    31
    1
    yanıtYanıtla
    Seneryo:

    TÜRK MILLETI biz ordu Milletiz, atalarımızda öyleydi asla vatanınızdan vazgeçmeyin, METE HAN Ata''mızın bize bıraktığı miras ordu millet mirasına sahip çıkalım, bu hayasız yazıları yazanları kınıyorum,

    4
    28
    yanıtYanıtla
    ABC:

    emin ol senin gibi atıp tutanlar askerliğin kapısından bile geçmiyor. At bakalım recep

    yanıt9
    yanıt0
    daad:

    burda vatan millet ayağı çekenler askere gittiği 3. gün ana avrat dümdüz gidiyor savaş mı seferberlik mi eyvallah can feda ama zorunlu askerlik sadece rütbelileri tatmin etmektir. hele devrecilik 20 yaşındaki bebeye 30 yaşındaki çocuğu olan adamın çay getir diye emrettiği sistemi tartışıyoruz. komik olmayın

    22
    2
    yanıtYanıtla
    rocky:

    Allah belasını versin askerliği icad edenin

    yanıt13
    yanıt8
    ABD:

    YORUMLARA BAKIYORUM DA BAZILARI BOŞ HEYBEDEN ATIP TUTMUŞ. EMİN OLUN ATIP TUTANLAR ASKERLİK YAPMAYAN. KÖŞE BUCAK KAÇMAYA ÇALIŞANLARDIR. BİZİM GİBİ GARİBANLAR ASKERLİKTE YAPAR. HACİZ DE ÖDER SİZ SADECE VATAN MİLLET SAKARYA DİYE BURADA ATIP TUTUN.

    23
    1
    yanıtYanıtla
    Patlican:

    Vizelere onay ciksin alo ab bize vatan haini diyorlar

    16
    4
    yanıtYanıtla
    NURETIN:

    ULAN HEP ÇATIŞAN FAKIR ÇOCUKLARI ASKER FAKIR EVLATLARI BIDE CEZA HE NAH SIZE ASKER

    18
    0
    yanıtYanıtla
    ben şehit imal etmem:

    ben askerliğimi yaptım fakat çocuk yapmadım, saray benim belime güvenip kimseyle savaşmasın

    10
    6
    yanıtYanıtla
    Ahmet:

    Vergimizi veriyoruz zaten. Devlet paralı tutsun. Dünyada bir çok ülkede zorunlu askerlik yok. Profesyonel ordu var.

    13
    3
    yanıtYanıtla
    Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title