Haberler

Asker Eşlerinden El Emeği Ürünler

Kars'ta görev yapan asker eşleri, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde TOKİ Jandarma Lojmanlarında açılan El Sanatları Kursu'nda hazırladıkları ürünleri tanıttı.

Kars'ta görev yapan asker eşleri, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde TOKİ Jandarma Lojmanlarında açılan El Sanatları Kursu'nda hazırladıkları ürünleri tanıttı. Ev kadını olan 14 asker eşinin 6 ay boyunca hazırladıkları ürünler, açılan sergi ile beğeniye ve satışa sunuldu. El emeği göz nuru ile yapılan hasır, örgü, seramik hamur, koza işi, ahşap boyama, folyo çalışması ve kokulu taş çalışmaları ilgi gördü.

Kent Konseyi binasındaki serginin açılışını Belediye Başkan Yardımcısı Arda Tatlı, Milli Eğitim Şube Müdürleri Yener Kaya, Emrullah Gül, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Acihan Koçoğlu yaptı. Kursun Usta öğreticisi İlknur Sıcakyüz öncülüğünde oluşturulan sergi adeta göz kamaştırdı. Kursiyerlerden Ebru Yılmaz, en büyük desteği eşlerinden gördüklerini belirtti.

'GÜZEL DOSTLUKLAR KURDUK'

Eşleri görevde iken hem vakit geçirme, hem de komşularıyla kaynaşmaları açısından bu kursun önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Kursta çocuklarımıza da baktık. Zamanın nasıl geçtiğini anlamadık. Yaptığımız el emeği göz nurlarının ise beğenilmesi bizleri memnun etti. Serginin sonunda bir başka sergi için hazırlanmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Ürünlerin oluşturulmasında asıl temanın birlik, beraberlik ve dostluk olduğuna dikkat çeken Kurs Usta öğreticisi İlknur Sıcak yüz ise, "Eşlerimiz görevdeyken bizler de böyle bir uğraş içine girdik. Gün oldu sevindik, gün oldu hüzünlendik. Hem el emeği göz nuru eserlerimizi sergiledik, hem de bu kursta güzel ve kalıcı dostluklar kurduk" dedi.

- Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yener Kaya Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title