Haberler

Asker Adaylarına Eyüp Sultan'da Uğurlama Töreni

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Mehter Takımı'nın gösterisi- Asker yakınlarının detay görüntüsü- Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'nın konuşması- Askere gidecek gençlere kına yakılması Asker adayı 80 genç Eyüp Sultan'da düzenlenen törenle askere uğurlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Mehter Takımı'nın gösterisi- Asker yakınlarının detay görüntüsü- Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'nın konuşması- Askere gidecek gençlere kına yakılması Asker adayı 80 genç Eyüp Sultan'da düzenlenen törenle askere uğurlandı.Eyüp Sultan Meydanı'nda 80 mehmetçik adayı 95/2 tertip asker adayları mehteran takımının seslendirdiği marşlarla karşılandı.Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın törende yaptığı konuşmada, 80 kardeşimizi vatan hizmeti için dualarla uğurladıklarını belirterek, "Bugün yaptığımız bu gelenek, Eyüp Belediyesi'ni hem de esasen milli geleneğimiz, bizler yavrularımızı böyle törenlerle kınalayarak gönderiyoruz ki; hayırlı vazifeler yapsınlar, kutsal görevlerini sağlıklı yapsınlar ve sağlıklı dönsünler." ifadelerini kullandı. Ülkemizin çeşitli badirelerden geçtiğini hatırlatan Aydın, " Son yıllarda çok daha iyi noktalardayız, bir yavrumuz askere gittiğinde hemen sorardık nereye düştüğünü? O nereye düştüğü sorusu, gizliden gizliye bildiğimiz ama açıklayamadığımız korkunun endişenin dışa vurumuydu. Terör belasına karşılaşırsa diye doğuya düştüysenin endişesiydi onlar. Elhamdülillah, son birkaç yıldır bu endişeleri yaşamadan yavrularımızı gönül rahatlığıyla gönderiyoruz. Trafik kazası olur başka şeyler olur ama bir terör olayının olmadığını görüyoruz. Bundan dolayı çok müsterihiz. Çakı gibi asker olacak bu yavrularımıza hayırlı olsun. " şekline konuştu.Törene katılan annelerden Sevim Özkan, böyle bir törenin yaşatılmasından dolayı çok sevinçli olduğunu belirterek, 3 tane asker evladını askere gönderdiğini sözlerine ekledi. 95/2 asker adayı olarak Bilecik'te askerliğini yapacak Yiğit Canveren ise, çok heyecanlı olduğunu ve böyle bir etkinlikte olduğu için gurur duyduğunu söyledi. Isparta'ya piyade komando olarak gidecek Muhammed Emin de, Bulgar göçmeni olduğunu ve daha önce böyle törenle arkadaşının gittiğini ve kokularının kalktığını kaydetti. Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın asker adaylarının avuçlarına kına yakmasının ardından okunan dualarla tören sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Remzi Aydın Eyüp Sultan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500

Yorumlar (1)

mert yılmazmobilWeb@haberler.com:

Bende askere gidicem haberim yoktu ugurlama töreninden canta altın dagıtmıslar ben nerden alabilirim acaba

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title