Haberler

Aşkale'den Buz Sporları Atağı

Erzurum'un spora yatkınlığı ile bilinen ilçelerinden biri olan Aşkale'de futboldan sonra kış sporları için de atağa geçildi. İlçedeki öğrenciler, kurumların desteği ile buz pateni yapıyor.

Erzurum'da 3 Binlik Buz Arena'nın yanındaki 500 seyirci kapasiteli buz hokeyi salonu bugünlerde Aşkaleli öğrencileri ağırlıyor. Yaz sezonunda Kur'an Kursu'na giden Aşkaleli öğrenciler'e kurumların güç birliği ile buz pateni öğretiliyor. Geçtiğimiz sezon ilk kez el attığı buz sporlarında Curlingte başarı elde eden ilçe, şimdide buz pateni ve buz hokeyinde adından söz ettirmenin planlarını yapıyor. Kaymakam M. Fırat Taşolar öncülüğünde üç kurum çocukların buz pateni öğrenmesi için harekete geçti. Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran, Erzurum'a buz pateni öğrenmeye gelen minik çocuklara otobüs tahsis ederken, ilçe müftülüğü de çocukların gıda ihtiyacını karşılıyor. Aşkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Şuayip Gacır da öğrencilerin koordinatörlüğünü yapıyor. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait 500 seyirci kapasiteli buz salonunda buz pateni eğitimi alan minik öğrenciler kısa sürede GHSİM'nin buz pateni antrenörlerinden buz pateni öğrendi. Aşkaleli öğrencilerin buz pateni çalışmalarında kısa sürede büyük mesafe kat etmesinde Erzurum GHSİM Kış Sporları Eğitim Projesi Koordinatörü Yusuf Tosunoğlu'nun da rolü büyük oldu.

PROJEYİ YERİNDE İNCELEYİP ÇOCUKLARIN GÖNLÜNÜ ALDILAR

Projenin kahramanları dün bir araya geldi. Aşkale Kaymakamı M. Fırat Taşolar, Belediye Başkanı Enver Başaran, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Memduh Ceyhan, Aşkale İlçe Müftüsü Bekir Engin ile Yakutiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Suat Yılmaz ile Aşkale İlçe Müdürü Şuayip Gacır, çocukların ve gençlerin çalışmasını yakından izledi. Aşkale Kaymakamı M. Fırat Taşolar, ilçede kurumların dayanışması ile hayatiyete geçirdikleri proje kapsamında öğrencileri Erzurum'a getirerek buz pateni eğitimi almalarını sağladıklarını belirterek, bu projenin devam edeceğini söyledi. Taşolar, "Belediye Başkanımız, İlçe Müftümüz ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz bize her türlü desteği veriyor. Bizde bu çocukların iyi birer patenci, curlingçi ve buz hokeyci olmaları için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi. Aşkale'de kurumların desteği ile hayatiyete geçen projede Yaz Kur'an Kursları'na katılan 200'ü aşkın öğrenciye buz pateni eğitimi verildi. Erzurum GHSİM İl Müdürü Vekili Memduh Ceyhan ise Türkiye'de en fazla buz salonuna sahip olan bir il olarak ilçelerinde kış sporlarını sahiplenmesini ve tesislere gelerek spor yapmalarını Erzurum için çok önemli bir avantaj olarak gördüklerinin altını çizerek, Aşkale Kaymakamı M. Fırat Taşolar nezdinden tüm Aşkaleli kurumlara teşekkür etti. Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran'da Aşkale olarak Erzurum'daki Buz Spor Tesisleri'nin cıvıl cıvıl olması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, iki yıldır ilçeden çok sayıda öğrenciyi Erzurum'a getirerek onların buz pateni yapmasını sağladıklarını söyledi. Başaran, ayrıca Aşkaleli curlingçilerin elde ettiği zaferle de gururlandıklarını vurguladı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Enver Başaran Erzurum Ceyhan Aşkale Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title