Haberler

"Aşk görme kusuru, evlilik ise tedavisidir"

Güncelleme:

"Yaşam için doyumu belirleyen etkenler arasında evlilik, para ve statüden, hatta sağlıktan da önemlidir"


Tarsus Amerikan Koleji Mezunlar Derneği'nin düzenlediği seminerde konuşan Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur:

"Evlilik, mutlu olma sanatıdır"
Tarsus Amerikan Koleji (TAC) Mezunlar Derneği'nin Adana'da her ay düzenlediği seminerlerin bu ayki konuğu, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur oldu. Evliliği "mutlu olma sanatı" diye nitelendiren Sungur, aşkın görme kusuru, evliliğin ise onun tedavisi olduğunu söyledi.

TAC Mezunlar Derneği Adana Şubesi'nin katkılarıyla Divan Otel'de düzenlenen etkinliğe yaklaşık 100 mezun katıldı. Derneğin ayda bir düzenlediği buluşmanın bu ayki bölümünde, orta öğrenimini 1974 yılında Tarsus Amerikan Koleji'nde tamamlayan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur, "Evlilik Dansı: Evliliğinizi Nasıl Daha Mutlu Ya Da Mutsuz Edersiniz" temalı sunum yaptı.

"Hayatları belirleyen olaylar değil, olaylara verilen anlamdır" diyen Sungur, "ilişkilerde erkekler ve kadınlar, kadın-erkek farklılıkları ve benzerlikleri, aşk ve evlilik" konularında bilgi birikimleri ve deneyimlerini paylaştı. Evliliğin, bağ kurma ihtiyacının yasal ve sosyal kabulü olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur, "Evlilik, rutinin içinde mutlu olma sanatıdır" dedi.

"EVLİLİK, DÜNYANIN EN BÜYÜK GÖNÜLLÜ ORGANİZASYONU"

Aşık olmayı "görme kusuru" olarak tanımlayan Sungur, "Evlilik ise o görme kusurlarının tedavisidir. Çünkü aşıkken ne görmek istiyorsanız, onu görürsünüz ama evlendiğinizde gerçeklerle yüzleşirsiniz. Evlilik aşkın bittiği bir anda başlayan organizasyondur" ifadelerini kullandı.

Sungur, evliliğin, oluşturabileceği olası tüm felaketlere rağmen halen dünyanın en büyük gönüllü organizasyonu olduğunu ifade etti. Sungur, yaşam için doyumu belirleyen etkenler arasında evlilik ilişkisinin, para ve statüden, hatta sağlıktan daha önemli olduğunun altını çizdi.

MUTLU EVLİLİĞİN SIRRI İYİ İLETİŞİM

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur, iyi evlilik kurmanın yolunun, iyi bir iletişimden geçtiğini dile getirdi.

Çiftlere mutlu olmak için tavsiyelerde de bulunan Sungur, şöyle devam etti:

"Mutlu evlilikler, iyi bir bağ kurmadan geçer. Sorunlar çıktığında, o sorundan dolayı kavga etmek yerine sorunu çözme odaklı bir bağ kurmak, o evliliği güçlendirir. Evlilikte eşler aynı takımda olduklarını fark ettiklerinde güçlü bir bağ kurup, o evliliğin mutlu geçmesini sağlarlar."

Prof Dr. Sungur, sunumunun ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Marmara Üniversitesi Mehmet Zihni Tarsus Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title