Haberler

Zehirlenen İşçiler Defnediliyor

İzmir'in Aliağa İlçesindeki gemi söküm tesislerine getirilen 'Aşk Gemisi' adlı televizyon dizisine sahne olan 'Quail Cruises' adlı kruvaziyer gemisinde su boşaltırken zehirlenerek hayatını kaybeden iki kişinin cenazeleri yakınları tarafından Adli...

İzmir'in Aliağa İlçesindeki gemi söküm tesislerine getirilen 'Aşk Gemisi' adlı televizyon dizisine sahne olan 'Quail Cruises' adlı kruvaziyer gemisinde su boşaltırken zehirlenerek hayatını kaybeden iki kişinin cenazeleri yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Cenazeleri almaya gelen yakınları bunun kaza değil bir cinayet olduğunu söyledi.

1980'li yıllara damgasını vuran 'Aşk Gemisi' adlı televizyon dizisine sahne olan 'Quail Cruises' adlı kruvaziyer gemisi, 5 gün önce sökülmek üzere İzmir'in Aliağa ilçesindeki Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri'ne getirildi. Makine dairesinde biriken suyu boşaltmak için içeriye giren 11 işçi zehirlendi. İşçilerden Doğan Balcı (37) ve Davut Özdemir (40) hayatını kaybetti. İşçilerin iddiaya göre, mazotla çalışan su pompasından içeri sızan egsozun dumandan zehirlenip yaşamını yitirdikleri öğrenildi. Hayatını kaybeden işçilerden 2 çocuk babası Doğan Balcı ve 4 çocuk sahibi Davut Özdemir'in cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Otopsileri yapılan Doğan Balcı ve Davut Özdemir'in ölüm sebebinin belirlenmesi için vücutlarından parça alındığı belirtildi. Otopsileri tamamlanan Davut Özdemir ile Doğan Balcı'nın cenazeleri, yakınlarına teslim edildi.

Olayda zehirli gazdan etkilenen Ahmet Acet, Yunus Yeşilkula, Osman Ay, Nuri Çetin, Durmuş Özdemir, Bekir Dinler, saha sorumlusu Teoman Işık, Muhsin Gedik, Salih Soysal adlı işçiler tedavi gördükleri hastanelerden taburcu edildi.

BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYIZ

Olayda zehirlenip hayatını kaybeden Doğan Balcı'nın yakınları, talihsiz adamın geçen perşembe günü yine aynı yerde zehirlendiğini, hastaneye bile götürülmeden ayran verilerek kendine getirildiğini söyledi. Doğan Balcı'nın kayınbiraderi Ekrem Yoldaş, şöyle konuştu: "Doğan, bayramın ikinci günü bize geldi. Bir gün önce kendisi ile birlikte üç arkadaşı zehirlenmiş. Bir hastaneye bile götürmeyip, ayran içirmişler. İki yıl çalıştığı şirketten tazminatsız çıkarıldı. Bayramda çalışması için çağırmışlar. Hangi şirkette çalıştığını kendi bile bilmiyordu. Bana 'Hangi şirkete çalıştığını ve hangisinden maaş alacağımı bilmiyorum' dedi. Bu kaza değil, bir cinayettir. Gemi söküm ölümlerine bir çare bulunsun. Daha kaç kişinin canı yanacak. Her olay parayla kapatılmaya çalışılıyor. Bu işin peşini sonuna kadar bırakmayacağız."

Doğan Balcı, Aliağa Bozköy'de ikindi namazını müteakıben kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Üç yıl önce çalışmak için Aliağa'ya geldiği öğrenilen Davut Özdemir'in de yakınları gemi söküm tesisinde gerekli tedbirlerin alınmadığını savundu.

Davut Özdemir'in yarın Sivas'ın Şarkışla İlçesi Kayapınar köyünde defnedileceği belirtildi. Olayın meydana geldiği gemide savcılık talimatıyla uzman ekipler tarafından inceleme yapılacağı öğrenildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title