Haberler

Asırlık Mehmet Dedenin Uzun Yaşam Sırrı

Güncelleme:

Elazığ'ın merkeze bağlı Doğukent Mahallesi'nde yaşayan 100 yaşındaki Mehmet Can adlı vatandaş, uzun yaşamın sırrını verdi.

Elazığ'da yaşayan Mehmet Can, uzun yaşamın sırrının, doğal ürünlerin tüketiminden geçtiğini söyledi.

UZUN YAŞAMAK İSTEYENLER DOĞAL ÜRÜN KULLANMALI

100 yaşını dolduran Mehmet Can, 9 çocuk ile 83 torun sahibi. Mehmet Can, doğal ürünler tüketerek sağlıklı kaldığını ifade etti. Bu yaşına kadar çok ciddi bir rahatsızlık geçirmediğini anlatan Can, "Ben soframda daima yoğurt, tereyağı ve bal bulundururum. Çocukluğumdan beri doğal ürünler kullanmayı tercih ediyorum. Uzun yaşamak isteyenlere doğal ürünler tüketmeyi tavsiye ediyorum.

20 yıldır sabah kahvaltılarında yoğurt ve baldan oluşan bir karışım tüketiyorum. Allah'a çok şükür bütün ihtiyaçlarımı kendim giderebiliyorum. Çocuklarım ve torunlarım beni daima ziyarete gelir" şeklinde konuştu.

Eşini 20 yıl önce kaybettiğini belirten Can, kendisine oğulları ve torunlarının baktığını, yaşlılıktan başka rahatsızlığı bulunmadığını ifade ederek yaşamını kendi ayakları üstünde durarak sürdürdüğünü kaydetti.

"100 YAŞINDA SAÇ VE SAKALLARINDAKİ BEYAZLIKLAR KAYBOLMAYA BAŞLADI"

Mehmet Can'ın en küçük oğlu Hüseyin Can da babasının kendisiyle birlikte kaldığını belirterek, "Babam küçüklüğünden beri doğal ürünler tüketiyor. Özellikle tuz kullanmamaya dikkat ediyor. 100 yaşından sonra insan yeniden doğar derler. Benim babam da öyle oldu sanki.

Bembeyaz olan sakalları siyahlaşmaya başladı. Sakallarındaki beyazlıklar az sayıda. Ben babamın doğal ürünler tüketerek bu kadar sağlıklı kaldığını düşünüyorum. Babam evde tüm ihtiyaçlarını kendisi karşılıyor. Cuma günleri de namaz kılmak için camiye gider. Şu an bir sıkıntısı yok. Allah kendisine sağlıklı ve huzurlu bir ömür versin" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title