Haberler

Asırlık Çınara Gelin Dayağı İddiası

Güncelleme:

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde kolunun kırıldığı ve 25 gün kırık kolla yaşadığı iddia edilen Hatice Özcan'a kızı ve damadı sahip çıktı.

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde gelini tarafından tartaklanarak kolunun kırıldığı ve 25 gün kırık kolla yaşadığı iddia edilen 98 yaşındaki Hatice Özcan'a kızı ve damadı sahip çıktı.

Olay, Bozdoğan'a bağlı Güney köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 6 yıldır köydeki evinde tek başına yaşayan Hatice Özcan, evini dört çocuğundan biri olan M.Ö'nün üzerine tapuladıktan sonra diğer çocuklarıyla arası açıldı. Kısa süren kırgınlığın ardından ayrı evde yaşamaya devam eden annelerini bakmaya devam eden çocukları, sırayla annelerine ziyaretlerini sürdürdü.

7 yıldır dizindeki ağrıları nedeniyle yürümekte güçlük çeken yaşlı kadını ziyarete giden kızı Esma Çiçek ve damadı İbrahim Çiçek, annelerinin kolu kıpırdatamadığını görünce ambulansla hastaneye götürdü. Yapılan kontrolde Özcan'ın sol kolunun bir süre önce kırılmış olduğu belirlendi. Çiçek çifti; annelerinin en büyük ağabeyi M.Ö'nün eşi A.Ö. tarafından darp edildiği, yaşlı kadının korkudan kimseye bir şey anlatamadığı ve olayı ısrarları üzerine kendilerine anlattığını iddia etti. Ambulansla Bozdoğan İlçe Jandarma Komutanlığına getirilen yaşlı kadın, ifade vererek gelininden şikayetçi oldu.

Annesinin haline çok üzüldüğünü ifade eden Esma Çiçek, "Annem gelinimize çişinin geldiğini söylemiş. O'da annemi omuzlarından ve kollarından tutarak uzun süre tartaklamış. Canının çok yandığını, acısını korkudan kimseye söyleyememiş. 15 gün aç kalmış. Diğer kardeşim bizi çağırınca durumdan haberimiz oldu" şeklinde konuştu.

DEVLETTEN YARDIM İSTEDİ

Damat İbrahim Çiçek de, SSK emeklisi olduğunu ve maddi durumlarının normal olduğunu söyledi. Kayınvalidesini bakabileceklerini ancak tedavi sırasında yardım istediklerini ifade ederek; "Nazilli'deki doktorlar kayınvalidemin kolunun uzun süre önce kırılması nedeniyle tekrar ameliyat edilmesi gerektiğini, bunu da Aydın ADÜ Tıp Fakültesi hastanesinde yapılabileceğini söyledi. Bizim tedavi masraflarını karşılayacak çok fazla gücümüz yok. Ayrıca kendisinin dizlerinin tutmaması nedeniyle oturmakta da güçlük çekiyor. Geçtiğimiz hafta oğlumun tuttuğu arabayla hastaneye gittik ve 2 gün ağrılarım oldu dedi. Devletimizden destek istiyoruz. 98 yaşındaki bu kadının tedavisi sırasında bizlere yardımcı olsunlar" dedi.

"BENİ TARTAKLADI"

Gelininden şikayetçi olan Hatice Özcan ise, "Gelinim A.Ö. çişim olduğunu söyleyince 'Yine mi çişin var, bir türlü tutamıyorsun' diyerek beni tartakladı ve kolumu kırdı" diye konuştu.

"ALTINI TEMİZLERKEN OLMUŞ OLABİLİR"

Kendisi hakkındaki şikayet üzerine i geçtiğimiz günlerde jandarmaya ifade verdiğini açıklayan gelin A.Ö. suçlamaları kabul etmeyerek, "1 yıldır iki elti olarak kaynanamıza sırayla bakıyoruz. Bu zamana kadar yapmayı düşünsek bir şey yapılırdı ama zaten Allah korusun öyle bir düşüncemiz yok, olamazda. Allah rızası için baktık biz ona. Kendisinin yatağında altını temizlerken veya kaldırırken kolu dönmüşse o zaman olmuş olabilir. Başka bir şey yapmadım ben. Annem bana küs ondan böyle bir şey söylemiş olabilir. Bu olayla ilgili jandarmaya da aynı ifadeyi verdim" dedi.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Çiçek Bozdoğan Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title