Haberler

Avrupa'nın Göbeğinde Felaket! Ren Nehri Yükseldi, Köy ve Kasabalar Sular Altında

Güncelleme:

Bir kaç gündür süren şiddetli yağmur Almanya'nın güneyindeki bazı köy ve kasabaları sular altında bıraktı. Sele kapılan 4 kişi hayatını kaybetti. Avrupa'nın göbeğindeki felakette evlerin zemin katları sularla doldu, araçlar kullanılmaz halde...


4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Almanya'nın Bavyera eyaletindeki şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde bazı köylerin metrelerce yükseklikte suların altında kaldığı belirtliyor. Afet bölgesindeşu ana kadar dört kişi boğularak hayatını kaybetti.


EVLER OTOMOBİLLER SULAR ALTINDA

Triftern, Simbach bölgeleri afet bölgesi işlan edildi. Evlerin zemin katları ve yer altı garajları sulan altında kalırken, çok sayıda otomobil sel sularına kapıldı ve afetzedeler helikopterlerle tahliye edilebildi.


REN NEHRİ YÜKSELDİ

Kuzey Ren Vestfalya (NRW) eyaletinde yoğunlaşan yağışlar, Ren Nehri'nin yükselmesine neden oldu. Köln ve çevresinde metrekareye düşen yağış miktarının 30 litreye ulaştığı, bu miktarın önümüzdeki günlerde 50-60 litreye ulaşabileceği belirtildi.


KORKUTAN UYARI: DAHA DA YÜKSELECEK

Nehrin yükselmesiyle yolcu ve yük gemilerinin köprü altlarından geçerken herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için itina göstermeleri gerektiği duyuruldu.

Almanya Meteoroloji yetkililerinin yağışlı havaların önümüzdeki günlerde de devam edeceği uyarısında bulunması, nehrin daha da yükselmesine neden olacağı için endişeye neden oluyor.


Çarşamba günü 6,54 metre yüksekliğe ulaşan Ren Nehri'nin yüksekliğinin haftasonuna doğru artarak, Köln kenti başta olmak üzere nehir çevresindeki büyük şehirleri su baskınları konusunda tehdit edebileceği kaydedildi.

DAHA ÖNCE DE OLMUŞTU

Köln şehri Ren Nehri'nin yükselmesi sonucu 1993 ve 1995 yıllarında iki büyük su baskınına maruz kalmış, baskınlar sonucu özellikle nehir çevresindeki iş yerlerinde büyük maddi hasar oluşmuştu.







Kaynak: AA / Dünya

Ren Vestfalya Ren Nehri Almanya Köln Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title