Haberler

Aşırı Soğuklardan Bin 550 Adet Su Sayacı Patladı

KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, kentte meydana gelen aşırı soğuklardan dolayı toplam bin 555 adet su sayacının hasar gördüğünü kaydederek, vatandaşlara su sayaçlarını soğuklardan korumak için tavsiyelerde bulundu.

KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, kentte meydana gelen aşırı soğuklardan dolayı toplam bin 555 adet su sayacının hasar gördüğünü kaydederek, vatandaşlara su sayaçlarını soğuklardan korumak için tavsiyelerde bulundu.

Kentte son günlerde etkili olan aşırı soğuklar nedeniyle çok sayıda su sayaçlarının patladığını ve hasar gördüğünü kaydeden KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan; su sayaçlarının korunması noktasında vatandaşların dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Yaklaşık bin 500'e yakın su sayacının patladığını ifade eden Batukan; "Bundan 15 gün önce de böyle bir soğuk hava dalgası olmuştu. Eksi 15 dereceye varan soğuklar olduğunda hafta sonuna denk geldi. Yaklaşık bin 500'e yakın su sayacı patladı. Kış gelmeden önce su sayaçlarının korunması için haber de yaptık ama belki birçok kişi bunun farkında değil. Bu kadar soğuk geçeceğini tahmin etmedikleri için gerekli önlemlerin alınmadığını görüyoruz. Bundan en çok mağdur olan yine vatandaşlar oluyor. Özellikle kırsal kesimlerde, bağ evlerinde açıkta kalan sayaçları eksi 10 dereceden sonra genellikle don olaylarıyla karşılaşıyoruz. Su sayaçlarının patladığı yerde su sızıntısı oluyor, hasarlar oluşturuyor. Hala geç kalmış sayılmayız, bugün eksi 18 derece ulaşan soğukta su sayaçlarımızı korumamız gerekiyor. Bunları mümkün mertebe izolasyon malzemeleriyle üzerlerini örtmemiz, ya da korumamız gerekiyor. En ufak bir talaşla, battaniye ile ya da kalın bir bez parçasıyla üzerlerini örtmemiz bile 5-6 derece soğuktan koruma imkanı veriyor. Bir de eğer mümkün olursa kışın kullanmadığımız bağ evleri gibi mekanlarda suların tesisatlarını boşaltırsak bu don olayına meydan vermemiş oluruz. Patlamadan dolayı evlerdeki hasarların da önüne geçmiş oluruz. Geçen 15 gün öncesinde Ocak'ın başındaki soğuk dalgasında 5 ilçemiz Kocasinan, Melikgazi, Talas, Hacılar ve İncesu'da yaklaşık 950'ye yakın su sayacı patladı. Bunun yanında biliyorsunuz kanunla bize bağlanan 11 ilçe var. 400 küsür köyde de yaklaşık 373 tane de orada don olayı oldu. Ekiplerimiz 24 saat hazır, yedek sayaçlarla değiştiriyoruz ama gönül ister ki bu olay, mağduriyet olmasın, gönül rahatlığıyla kışın suyumuzu kullansınlar istiyoruz" diye konuştu.

BATUKAN: "SAYAÇLARA HEMEN MÜDAHALE EDİP MAĞDURİYETLERİ GİDERİYORUZ"

Su sayaçlarının izolasyon malzemeleriyle korunduğu taktirde sıkıntı olmayacağını dile getiren Batukan, ekiplerinin vatandaşların mağduriyetlerini giderme noktasında hazır beklediklerini kaydetti. Batukan; "İzolasyon malzemesiyle koruduğumuz zaman bu sıkıntı kalmayacak ama bu derece soğuk havalarda karşılaştığımız diğer bir olay ev içerisindeki tesisatın da donduğunu görüyoruz. Sobalı evlerde borulardaki sular da donuyor, bunun için de bizi arıyorlar. Ama yer altından geçen boruların buzunu çözmek ya da tekrar suyun akar hale getirilmesi mümkün olmuyor. Beklemek gerekiyor veya ortamı ısıtarak buzun çözülmesi gerekiyor. Ama sayaca müdahale edip yenisini takıyoruz. O mağduriyetlerini gideriyoruz" dedi.

Sayaç donmalarında su sayaçlarını değiştirerek müdahale ettiklerini sözlerine ekleyen Batukan, "Aralık son haftası ile Ocak'ın başı itibariyle 939 tane merkez 5 ilçede su sayacı patlamış. 203 tane de bozulmuş dondan dolayı. Toplam bin 555 tane sayaç hasar görmüş 15 gün içerisinde. 185 numaralı telefonumuza ulaşan her sayaç donmasında ekiplerimiz hemen müdahale ederek sayaçları değiştiriyor. Hafta sonu mümkünse kullanılmayan mekanlardaki tesisatlardaki suyu boşaltalım, dona maruz bırakmayalım" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ender Batukan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title