Haberler

Aşırı Sıcaktan Bunalan Yılkı Atları Denize İndi

Türkiye’nin en önemli doğal mirasları arasında yer alan Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı beldesindeki Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda yaşayan yılkı atları,sıcaktan bunalınca denize indi.

Türkiye'nin en önemli doğal mirasları arasında yer alan Kuşadası'na bağlı Güzelçamlı beldesindeki Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda yaşayan yılkı atları,sıcaktan bunalınca denize indi. Milli Parkta nadir görülen atlar yeni yavruları ile karınlarını doyurduktan sonra denizde keyif yapmaya başladı.

Antik Dönem'deki ismiyle Mykale, şimdiki adıyla Samsun Dağı'nın Ege Denizi'ne doğru uzanan ve Dilek Yarımadası olarak adlandırılan harika coğrafyası, içinde barındırdığı bitki ve hayvan türleriyle dünyanın önemli tabiat güzelliğine sahip Dilek Yarımadası Güzelçamlı Milli Parkı'nda yaşayan yabani at sayısı her geçen gün artmaya başladı.

Yılın 12 ayında da farklı güzelliklerle dolu harika bir tabiat alanı olan milli park yaz kış ziyaretçilerini tabiatın en güzel halleri ile ağırlarken, her geçen gün sayıları artan milli parkın vahşi atları parkın güzelliğine adeta ayrı bir güzellik katıyor. Vahşi bir tabiatın hüküm sürdüğü Milli Parkın iç kısımlarında sürü halinde dolaşan yılkı atları gruplar halinde deniz sahiline inip aşırı sıcaklarda serinlemesi milli parkın güzelliğine güzellik katıyor.

Milli Park Avrupa Konseyi tarafından "Flora Biyogenetik Rezerv Alanı", yani bitki örtüsü açısından soyu tükenmekte veya genetik çeşitliliği çok azalmakta olan bir canlı türü ya da topluluklarını korumaya yönelik uluslararası düzeyde koruma alanı olarak kabul edilen Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda şu an itibariye yaklaşık 810 çeşit bitki türü keşfedilirken bu sayının her geçen gün arttığı öğrenildi. Binlerce dönüm alanda yüzlerce çeşit bitki ve hayvanın türünün yaşadığı Milli Park'ta hayvan çeşit sayısının da arttırılması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Menderes Deltası Güzelçamlı Kuşadası Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title